Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revenire

Flutur vrea să aducă statuia lui Ştefan cel Mare, de la Câmpulung la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statuia domnitorului Ştefan cel Mare, din curtea Colegiului Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, ar putea reveni în centrul Sucevei, acolo de unde a fost mutată din ordinul prim-secretarului PCR Emil Bodnăraş.
“Ştefan cel Mare trebuie să se întoarcă acasă. Aici a fost şi este locul său. Până la urmă, el este simbolul principal al Sucevei şi trebuie să se întoarcă aici, unde sunt şi Cetatea, şi Curtea Domnească”, a spus ieri preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a spus că va face toate demersurile necesare pentru ca statuia lui Ştefan cel Mare să fie readusă în Suceava.
“A fost capriciul unui lider comunist să o ducă acolo, în vreme ce statuia îşi avea rostul aici”, a adăugat Flutur, care a propus ca statuia să fie amplasată într-un loc vizibil, fie pe esplanada Casei de Cultură, în linie cu statuia ecvestră a lui Ştefan, din parcul Şipote, ori la bulevardul principal, în faţa Primăriei Suceava.
Primarul Ion Lungu a spus că va sprijini aceste demersuri, inclusiv în descoperirea celei mai bune locaţii pentru amplasarea statuii marelui voievod.
Statuia de bronz a voievodului Ştefan cel Mare, care vreme de 20 de ani a vegheat sprijinit în paloş de pe soclul său centrul oraşului, este necunoscută generaţiilor tinere şi uitată deja de mulţi suceveni.
Maiestuoasa lucrare realizată de sculptorul Vladimir Florea, înaltă de 4 metri, ridicată pe un soclu masiv, placat cu marmură şi decorat cu stema Moldovei şi cu două basoreliefuri turnate în bronz, a fost un simbol al oraşului şi un reper central, atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea să aducă statuia lui Ştefan cel Mare, de la Câmpulung la Suceava.
 Vizualizări articol: 2937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Flutur vrea să aducă statuia lui Ştefan cel Mare, de la Câmpulung la Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Semnal de alarma!!! trimis de
( 4 sep 2009, 14:57:06
cealalta statuie al lui Stefan cel Mare din parcul Sipote cui o lasam?? sper ca nu de izbeliste. Mi-e tare teama ca in cel mult 5 ani aceea statuie va disparea de acolo, in conditiile in care nimeni nu se intereseaza de ea.

1.1  RE: Semnal de alarma!!! trimis de
( 4 sep 2009, 20:06:42
Perfecta dreptate ai Mihai,cred ca ar trebui restaurata intai statuia pe care inca o avem,pana nu se prabuseste complet in ruina.Propun sa aduca tirbusonul sa o sprijine,poate mai ramane in picioare cativa ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei