Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stop justiţie!

Judecătoria Suceava şi-a întrerupt activitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Justiţia îşi închide pe rând porţile. Ieri, Judecătoria Suceava a fost prima instanţă din judeţ care a întrerupt activitatea în semn de protest faţă de sistemul de salarizare. Astăzi urmează la rând Tribunalul Suceava, de luni se întrerupe activitatea la Curtea de Apel Suceava şi, cel mai probabil, la celelalte instanţe din judeţ.

 

Caz unic în justiţia locală, după ce procesele de la Judecătoria Suceava au fost sistate ieri ca urmare a acţiunii de protest a magistraţilor acestei instanţe.
Pe uşile sălilor de judecată au fost lipite afişe prin care justiţiabilii sunt anunţaţi că şedinţele au fost suspendate, cu excepţia cauzelor urgente, în special în domeniul penal.
Astfel, în cele două şedinţe cu 135 de procese civile s-au acordat termene pentru luna octombrie, iar oamenii care au venit la Palatul de Justiţie au fost nevoiţi să plece acasă.
„Adunarea Generală a Judecătoriei Suceava a decis în unanimitate să nu mai răspundă solicitărilor Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi altor instituţii. De asemenea, s-a decis adoptarea formei de protest prin refuzul întregului corp al judecătorilor de a participa în orice modalitate prevăzută de lege la desfăşurarea procesului electoral”, a menţionat Marioara Ignat, preşedintele Judecătoriei Suceava.
De asemenea, s-a hotărât ca în şedinţele de judecată să nu se efectueze alte acte procedurale, inclusiv cele legate de primirea şi comunicarea de acte, cu excepţia acordării termenului în cunoştinţă şi emiterea de citaţii pentru părţile din proces.

 

Protestul la Tribunal începe astăzi

După Judecătoria Suceava, care a fost deschizătoare de drumuri la nivel de judeţ în privinţa acţiunilor de protest, astăzi vor începe protestele şi magistraţii de la Tribunalul Suceava.
„Adunarea Generală a decis să declanşăm acţiunile începând cu ziua de vineri (n.r. - astăzi), când se vor soluţiona doar cauzele urgente”, a declarat Doru Bunduc, preşedintele Tribunalului Suceava.
Tot astăzi, celelalte Judecătorii din judeţ, de la Vatra Dornei, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Fălticeni, vor avea Adunări Generale, în urma cărora vor decide dacă întrerup sau nu activitatea.
O altă instanţă din judeţ, Curtea de Apel Suceava, a decis încă de la începutul săptămânii că judecătorii nu vor mai intra în program normal de luni, 7 septembrie.
Ieri, toţi preşedinţii Curţilor de Apel din ţară au participat la o videoconferinţă cu ministrul Justiţiei pe acest subiect fierbinte, dar după aproape cinci ore de discuţii sterile nu s-a ajuns la nici un rezultat.

 

Ce vor judecătorii

Magistraţii suceveni s-au raliat colegilor din ţară, iar doleanţele acestora sunt extrem de clare.
„Dorim respectarea puterii judecătoreşti prin plasarea alături de celelalte două puteri ale statului sub aspectul salarizării prin legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,
respectarea hotărârilor judecătoreşti irevocabile referitoare la plata drepturilor salariale restante şi acordarea de către Ministerul Justiţiei a tuturor sporurilor pentru judecători, prevăzute de lege şi recunoscute prin hotărâri judecătoreşti”, au arătat judecătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătoria Suceava şi-a întrerupt activitatea.
 Vizualizări articol: 1902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Judecătoria Suceava şi-a întrerupt activitatea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au...dreptate , dar... trimis de
( 4 sep 2009, 11:14:46
au dreptul la...salarii cu mult peste..."media pe tzara" , salariul lor trebuie sa fie destul de..."MARE" ca sa nu aiba motivatzie de...CORUPTZIE , dar in cazul in care se...dovedeste ....MITA , sa fie TRASI IN...TZEAPA ca pe timpul lui...TZEPES !!!

dar stitzi voi ca ...cu cat ai mai mult , cu atat vrei mai...mult !

sunt pentru....MAJORAREA SALARIILOR !!!

2.   Jegosii !!! trimis de
( 4 sep 2009, 12:36:59
Mama lor de hoti nesimtiti !!! Mai au curajul sa emita pretentii dupa ce TOTI sunt murdari si aplica doar legea lor !!!
2.1  RE: Jegosii !!! trimis de
( 4 sep 2009, 12:39:25
"Traficantii de tigari din reteaua ,,Cotos" au scapat de puscarie" . PE CATI BANI ???
3.   Nedreptate trimis de
( 4 sep 2009, 17:57:29
Cei corecti si profesionisti trebuie sa fie motivati, dar cand vezi o procuroare , precum Tanasa, care dintr-o secretara pe la tipografie , se gandeste la 50 de ani sa faca facultatede particulara la distanta gen Spiru Haret si prin relatii si tertipuri dubioase, ajunge procuror si apoi are o crestere neimaginata ,si ajunge adjuncat procurorului Cazac. Dupa vreo 2 ani se lefaie in vila pe Tatarasii noi , si plecase saraca dintr-un microapartament ce bineinteles acum este inchiriat. Si peste vreo -2-3 ani vedem ca biata si "corecta" procuroare iese la pensie pe vreo 300 de milioane , deoarece are grija sa iasa atunci cand primeste al 13 salariu si beneficiind de legea lor speciala.

Oare este corect pentru noi cei simpli , sa vedem ca o persoana pentru cateva ordine politice sa creacsa in functii asa de repede, cine are grija de cei ce fac ca aceasta persoana sa manance banii noistri de la buget?

PS :Este un pamflet impotriva "organelor" juridice comandate politic
4.   ... trimis de
( 5 sep 2009, 11:00:19
Trebuie separat politicul de magistratura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei