Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii igienico-sanitare

Inspectorii sanitari, în control la unităţile de învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava verifică, începând cu 1 septembrie, condiţiile igienico-sanitare din unităţile de învăţământ din judeţ.
Dr. Ludovic Abiţei, directorul adjunct şi responsabilul de activitatea de control a instituţiei, a arătat că angajaţii din subordine şi-au întocmit 91 de grile de control, conform Ordinului 1955/1995, care cuprind toate condiţiile pe care unităţile de învăţământ ar trebui să le îndeplinească. El a subliniat că verificările se vor încheia înaintea Sărbătorilor de iarnă, iar pentru prima dată rezultatele acestora vor fi aduse la cunoştinţa conducerii Inspectoratului Şcolar, a unităţilor de învăţământ, dar şi a primăriilor.
„Nu vrem să mai spună nimeni că nu a ştiut care este, de fapt, situaţia. Astfel, cei responsabili au şi posibilitatea ca, în funcţie de banii de care dispun, să ia măsurile necesare”, a spus medicul.

 

Termene de remediere a deficienţelor

Abiţei a adăugat că acest control va fi unul riguros, care îşi propune să stabilească o imagine exactă a condiţiilor igienico-sanitare existente în şcolile din judeţ, subliniind că acolo unde se va constata rea-voinţă, DSP va lua măsuri dure. „Dacă vom depista deficienţe care sunt uşor de remediat, vom da termene mai scurte, dacă înlăturarea neajunsurilor presupune bani mai mulţi, vom prelungi planul de conformare”, a completat medicul.
El a adăugat că, la sfârşitul săptămânii trecute, ministerul de resort a transmis Direcţiei de Sănătate Publică o adresă prin care informa că toate unităţile preşcolare şi şcolare se avizează conform unui Ordin nou, nr. 1030/20.08.2009, dar care nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial. “Nu putem controla ceva în baza unui Ordin care nu există, trebuie să ţinem cont de cel vechi”, a explicat dr. Ludovic Abiţei.

 

80% din unităţile de învăţământ, fără autorizaţie sanitară

În anul şcolar 2008 - 2009, 80% din unităţile de învăţământ din judeţ nu aveau autorizaţie sanitară de funcţionare, motivele fiind lipsa apei curente şi grupurile sanitare necorespunzătoare. Din cele 948 de unităţi de învăţământ, respectiv grădiniţe, şcoli generale şi licee, la această oră sunt autorizate sanitar doar 170, adică mai puţin de 20%. Majoritatea celor care nu dispun de avize funcţionează în mediul rural. Din cele 374 de grădiniţe aflate la sate, doar 13 sunt autorizate, în timp ce în mediul urban au autorizaţie sanitară de funcţionare doar jumătate din cele 91 de grădiniţe. Situaţia este la fel de gravă şi la şcolile generale, unde numai 41 din cele 383 de şcoli aflate la ţară au aviz, în timp ce la oraş sunt autorizate sanitar 42 din cele 57 de şcoli.
Lucrurile stau un pic mai bine la licee, unde evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică arată 29 de licee avizate din totalul de 32 care funcţionează la oraşe şi trei licee autorizate din totalul de cinci care se află la sate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii sanitari, în control la unităţile de învăţământ.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii sanitari, în control la unităţile de învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei