Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fiindcă nu-şi respectă obligaţiile

Ambulanţa Suceava, ameninţată cu sancţiuni din partea CAS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) este singurul furnizor de servicii medicale care nu raportează serviciile medicale realizate utilizând Sistemul unic integrat, au informat ieri responsabilii de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, care ameninţă cu sancţiuni drastice în cazul în care deficienţa nu va fi remediată.
Marţi, preşedintele director general al CAS, dr. Cristina Iordăchel, a arătat că printr-o adresă a forului central transmisă instituţiei pe care o conduce este precizată obligativitatea furnizorilor de servicii medicale care se află în contract cu CAS de a raporta lunar serviciile medicale realizate utilizând Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), iar această obligaţie este stipulată şi în contractele pe care furnizorii le-au încheiat cu CAS Suceava, şi a explicat că nerespectarea ei conduce la aplicarea măsurilor de sancţionare prevăzute de lege.

 

Diminuarea valorii de contract, măsura avută în vedere de CAS

„În cazul în care nu respectă această obligaţie contractuală, în conformitate cu prevederile HGR nr.1714/2008, art.82, CAS Suceava va lua măsura diminuării valorii de contract prin reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 3% la valoarea de contract lunară, fiind a doua constatare a nerespectării acestei obligaţii. Legislaţia menţionată prevede, la a treia constatare a nerespectării obligaţiei contractuale şi la următoarele constatări după aceasta, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 5% la valoarea de contract lunară. Reţinerea sumei se aplică pentru luna în care a avut loc constatarea, din prima plată ce urmează a fi efectuată”, a subliniat Cristina Iordăchel.
Şeful CAS a declarat că raportarea în SIUI permite doar validarea serviciilor efectuate conform legislaţiei în vigoare şi la parametrii de calitate stabiliţi prin Normele Contractului Cadru şi a adăugat că responsabilitatea penalităţilor rezultate ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale, inclusiv a raportărilor în format SIUI, revine în totalitate reprezentanţilor legali ai furnizorilor.

 

Conducerea SJA dă asigurări că va remedia problema

„CAS Suceava a făcut toate demersurile necesare către CNAS pentru completarea integrală a bazei de asiguraţi, în vederea validării tuturor serviciilor medicale prestate. Completarea bazelor de date cu persoane asigurate se face prin intermediul protocoalelor realizate la nivel naţional cu celelalte instituţii publice, care transmit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate propriile baze de date”, a punctat Cristina Iordăchel.
De cealaltă parte, conducerea SJA, prin directorul medical, Mirela Frăţeanu, a declarat că neajunsul semnalat de CAS a fost menţionat şi în raportul întocmit cu ocazia ultimului control, recent încheiat, şi a precizat că acesta va fi înlăturat de luna viitoare.
„Noi nu am avut timpul necesar pentru a implementa acest sistem, spre deosebire de alte judeţe care au avut la dispoziţie o lună sau două. Noi am primit foarte târziu chitul de raportare şi adresa prin care ni se cerea acest lucru. Am solicitat apoi o întrevedere cu cei de la CAS, pentru a lămuri anumite aspecte, dar care nu s-a materializat. Oricum, pentru luna august raportarea se face până pe 5 septembrie şi se va realiza în format SIUI”, a afirmat Mirela Frăţeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţa Suceava, ameninţată cu sancţiuni din partea CAS.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ambulanţa Suceava, ameninţată cu sancţiuni din partea CAS3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei