Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

„Italienii“ au crescut numărul maşinilor înmatriculate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revenirea în ţară a sucevenilor care lucrează în Occident s-a făcut simţită şi prin numărul de maşini înmatriculate în cursul acestei luni. Statistica arată că au fost cu 50% mai multe cereri în august, faţă de luna anterioară, o creştere importantă înregistrându-se şi în privinţa numărului de permise preschimbate.

Ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava s-au aglomerat în ultimele săptămâni, iar reprezentanţii instituţiei pun această creştere pe seama persoanelor plecate la muncă în străinătate şi care au revenit în ţară pentru perioada concediilor. Datele statistice sunt elocvente şi indică chiar şi dublarea activităţii pe anumite segmente.
Dacă în iulie se prelucrau în jur de 300 de dosare pe săptămână pentru înmatriculări definitive, în august, funcţionarii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava au avut de soluţionat aproximativ 500 de cazuri săptămânal. Şi pentru numerele provizorii există creşteri, de la 250-300 de dosare/săptămână, la 400-450 de dosare/săptămână.
„Principalul motiv care a determinat aceste creşteri este legat de venirea acasă a sucevenilor care lucrează peste hotare. Pentru perioada următoare ne aşteptăm la scăderi, iar în maxim două săptămâni vom reveni la valorile înregistrate în luna iulie“, a declarat comisarul şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

 

Permise preschimbate la foc automat

Creşteri importante s-au consemnat nu doar în cazul înmatriculărilor, ci şi în domeniul preschimbării permiselor de conducere. Practic, în august se poate vorbi de o dublare a numărului de cereri, de la o medie de 70 de cazuri pe zi în iulie, la circa 150 de situaţii zilnic în cursul acestei luni.
„Spre surprinderea mea, au fost mult mai multe cazuri de persoane care şi-au preschimbat permisele obţinute în străinătate cu permise româneşti. De exemplu, dacă anul trecut am avut 30-40 de cazuri în decurs de o lună, acum au fost 30-40 de situaţii săptămânal“, a precizat comisarul şef Florin Chiaptanaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Italienii“ au crescut numărul maşinilor înmatriculate.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
„Italienii“ au crescut numărul maşinilor înmatriculate3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei