Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înşelăciune

Executări silite şi popriri din salariu pentru sute de beneficiari ai unei pensii de urmaş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava va executa silit şi va face popriri din salariile a sute de suceveni care au beneficiat ilegal de pensii de urmaş. Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii, Mirela Adomnicăi, „de la începutul anului şi până în prezent au fost identificate 259 de persoane care au beneficiat de pensii de urmaş cumulate cu venituri salariale mai mari decât un sfert din salariul mediu brut, ceea ce contravine reglementărilor legale”. Practic, sucevenii aflaţi în această situaţie ar fi trebuit să opteze fie pentru salariu, fie pentru pensie. Potrivit legii, beneficiarii unei pensii de urmaş nu pot realiza venituri mai mari de un sfert din salariul mediu brut. Pensia de urmaş se acordă copiilor şi soţului supravieţuitor dacă persoana decedată era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii. Aceasta, însă, se suspendă în situaţia în care urmaşul realizează, dintr-o activitate profesională, venituri brute lunare mai mari de un sfert din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de asigurări sociale.
Casa Judeţeană de Pensii a acumulat debite de peste 330 de mii de lei de la începutul anului şi până acum din cauza încasărilor necuvenite ale pensiilor de urmaş. Directorul Mirela Adomnicăi a declarat că 126 de suceveni au renunţat la pensia de urmaş în favoarea salariilor, iar lor li se vor face popriri din venituri, iar unui număr de 133 de suceveni care au renunţat la salarii în favoarea pensiei de urmaş li se vor face reţineri din pensie până la recuperarea datoriilor acumulate.
Directorul CJP Suceava a făcut un apel către sucevenii care încasează pensii de urmaş necuvenite, cerându-le să intre în legalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executări silite şi popriri din salariu pentru sute de beneficiari ai unei pensii de urmaş.
 Vizualizări articol: 2405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Executări silite şi popriri din salariu pentru sute de beneficiari ai unei pensii de urmaş5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei