Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană:În spatele grabei suspecte de a aproba legea Educaţiei e interesul electoral al preşedintelui

Joi, 27 August 2009 (16:10:02)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, joi, în timpul unei vizite în judeţul Maramureş, că "în spatele grabei suspecte" de a aproba Codul Educaţiei "se află un interes electoral al actualului preşedinte, care vrea să arate că a făcut ceva în cinci ani de mandat".

Geoană a declarat, în timpul unei vizite făcute la şcoala din localitatea maramureşeană Lăpuşel, că adoptarea Codului Educaţiei este cea mai importantă decizie a Parlamentului din ultimii 20 de ani, iar actul normativ respectiv este chiar mai important decât legea bugetului de stat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PSD a susţinut că "această precipitare, această grabă pentru adoptarea la termene fixe a Codului Educaţiei este un gest periculos de la Bucureşti".

De asemenea, el a spus că "în spatele grabei suspecte de a aproba legea" se află un interes electoral al şefului statului.

"Sunt convins că va exista suficientă înţelegere pentru a nu folosi o temă atât de importantă cum e Codul Educaţiei ca un pumnal politic, dar e clar că în spatele acestei grabe suspecte de a aproba legea se află un interes electoral al actualului preşedinte, care vrea să arate că a făcut ceva în cinci ani de mandat", a afirmat Geoană.

El consideră că există "extrem de mult politicianism" în tratarea temei.

"Nicio ţară serioasă nu ia decizii pe picior când e vorba de destinul unor generaţii", a spus el.

Geoană a susţinut ideea ca în bugetul din 2010 să se aloce şase la sută din PIB pentru Educaţie, aşa cum au convenit toate partidele.

Liderul PSD a făcut aceste declaraţii într-o şcoală din mediul rural, pentru că acolo sunt cele mai mari probleme, o dovadă fiind, a spus el, faptul că doar trei la sută dintre copiii din aceste zone ajung la facultate.

Geoană a menţionat că legile Educaţiei a fost modificată de 140 de ori în ultimii 14 ani.

În vizita sa în judeţul Maramureş, Mircea Geoană a fost însoţit de vicepreşedintele PSD Viorel Hrebenciuc, care este şi coordonatorul campaniei prezidenţiale a PSD, de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

La Lăpuşel, şeful PSD s-a oprit la birtul din localitate, unde a primit un tablou cu un cerb de la un meşter care lucrează în cupru.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur declara, marţi, că guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiecte de legi ce se referă la reforma statului român, inclusiv legile Educaţiei, arătând că acestea fac parte din "Parteneriatul pentru România".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană:În spatele grabei suspecte de a aproba legea Educaţiei e interesul electoral al preşedintelui.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Geoană:În spatele grabei suspecte de a aproba legea Educaţiei e interesul electoral al preşedintelui2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei