Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un grup de investitori germani negociază cu George Copos preluarea FC Rapid

Joi, 27 August 2009 (15:36:54)

Un grup de investitori germani negociază cu George Copos preluarea pachetului majoritar de acţiuni al SC FC Rapid SA, finalizarea tranzacţiei urmând să se producă în 4-6 săptămâni, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Voiculescu, reprezentantul la Bucureşti al oamenilor de afaceri germani.

"În ultimele zile au avut loc negocieri pentru eventuala preluare a FC Rapid Bucureşti de către un grup de oameni de afaceri din Germania. Nu este este vorba despre o persoană, ci de un grup. Negocierile sunt coordonate pentru partea germană de Mihai Voiculescu şi Laurenţiu Reghecampf. Termenul pentru o eventuală preluare a Rapidului de către oamenii de afaceri din Germania va fi de 4-6 săptămâni. Este vorba de preluarea în totalitate a acţiunilor deţinute de domnul Copos", a spus Mihai Voiculescu.

Omul de afaceri a explicat că preţul pe care grupul de investitori germani îl va plăti în schimbul pachetului majoritar de acţiuni al clubului Rapid se va stabili în ultima fază a negocierilor. "Stadiul actual al negocierilor este verificarea economică şi juridică a documentelor la Rapid. Partea financiară, adică preţul, se va stabili în ultima fază a negocierilor", a adăugat Voiculescu.

La sfârşitul lunii martie 2008, George Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro, dar tranzacţia nu s-a mai finalizat. Conform contractului, Taher se obliga să finanţeze gruparea giuleşteană, lucru realizat prin împrumuturi de aproximativ opt milioane de euro, bani cheltuiţi în principal pentru transferuri de jucători. În luna octombrie 2008, Fathi Taher a sistat în totalitate finanţarea FC Rapid, care a intrat, astfel, într-o acută criză financiară. De atunci, cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Alexandru Bunea, Constantin Zotta, Constantin Toma şi Dragoş Nedelcu au demisionat pe rând din cauza problemelor financiare ale grupării giuleştene.

Din luna ianuarie 2009 şi până acum, George Copos a mai discutat despre vânzarea pachetului majoritar al SC FC Rapid SA şi cu acţionarul minoritar Jean Valvis şi omul de afaceri Ionuţ Negoiţă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de investitori germani negociază cu George Copos preluarea FC Rapid.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un grup de investitori germani negociază cu George Copos preluarea FC Rapid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei