Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor de la adversari

Consilierii judeţeni PNL i-au ajutat pe PD-L-işti să le treacă proiectul privind rectificarea bugetului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean, întrunit ieri în şedinţă ordinară, a aprobat proiectul privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Suceava promovat de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Concret, consilierii judeţeni au votat alocarea unor sume de bani în vederea realizării unor investiţii de interes judeţean. Astfel, s-au disponibilizat 500.000 de lei prin virarea unor credite de la un capitol bugetar la altul pentru începerea construcţiei primei celule a gropii ecologice de gunoi de la Moara, investiţie estimată la circa 6,3 milioane de euro şi care va fi finanţată din fonduri structurale. Consiliul Judeţean urmează să-şi recupereze banii după ce vin fondurile de la Uniunea Europeană.
O sumă de 2,85 de milioane de lei a fost direcţionată către modernizarea drumului judeţean Vatra Moldoviţei-Argel. Banii provin dintr-un credit angajat de Consiliul Judeţean în urmă cu doi ani şi erau destinaţi reabilitării Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice de la Păltinoasa şi modernizării clădirii fostului Centru Militar Judeţean. Deliberativul a aprobat alocarea a 600.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară primăriilor din Rădăuţi, Mitocu Dragomirnei, Dolhasca, Broşteni şi Vicovu de Jos pentru situaţii de extremă dificultate. Mai exact pentru efectuarea de reparaţii la unele unităţi de învăţământ pentru ca elevii să poată începe şcoala. Alţi 870.000 de lei au fost alocaţi pentru promovarea unor proiecte în vederea finanţării prin programul transfrontalier România-Ucraina-Republica Moldova. Este vorba de modernizarea a două tronsoane din drumul judeţean Argel-Brodina şi a drumurilor judeţene Pojorâta-Izvoarele Sucevei, Brodina-Frontieră Ucraina şi Siret-Frătăuţii Noi.

 

Social democraţii îşi arată muşchii

Trebuie spus că rectificarea bugetului propriu al judeţului a fost aprobată însă fără votul consilierilor social democraţi. Cei 13 aleşi PSD au votat împotriva proiectului propus de conducerea PD-L a Consiliului Judeţean, adică de partenerii lor de guvernare. În schimb, adversarii naţionali ai democrat-liberalilor, în speţă liberalii, au votat în favoarea proiectului deşi au avut şi aleşii PNL unele critici. „Propun să se voteze pe puncte acest proiect de hotărâre, pentru că noi suntem pentru a continua proiectele începute de liberali”, a spus Mihai Aurel Steiciuc, propunerea sa picând la vot, deşi cei 13 consilieri PSD au votat alături de cei patru consilieri PNL. Social democraţii au avut mai multe obiecţii la proiectul democrat-liberalilor, obiecţii exprimate de consilierul Petru Ştirbu. Ei nu au fost de acord cu alocarea banilor celor cinci primării pentru reparaţii la şcoli, motivând că acestea au primit sume consistente în cursul anului, şi nici cu redistribuirea sumelor pentru modernizarea drumului Vatra Moldoviţei-Argel, considerând că nu este o urgenţă. Gheorghe Flutur le-a explicat cât de importantă este modernizarea infrastructurii de drumuri judeţene în perspectiva dezvoltării turismului, arătând că toate proiectele Consiliului Judeţean pe drumuri au o logică. Oricum, proiectul privind rectificarea bugetului ar fi trecut întrucât PD-L deţine majoritatea în Consiliul Judeţean, adică 19 voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni PNL i-au ajutat pe PD-L-işti să le treacă proiectul privind rectificarea bugetului.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Consilierii judeţeni PNL i-au ajutat pe PD-L-işti să le treacă proiectul privind rectificarea bugetului2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era de asteptat reactia PSD trimis de
(27 aug 2009, 13:29:55
Personajele de la PSD sunt la guvernare numai atunci cand e vorba de umput buzunarele lor proprii, in rest sunt in opozitie. O grupare care este in continuare condusa de un comunist cum ar putea sa gandesca atfel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei