Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Încă un elev bolnav de gripă porcină, după o excursie în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un al treilea caz de gripă porcină în rândul elevilor a fost înregistrat în judeţ, a informat ieri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Ultimul bolnav este un băiat din Rădăuţi, în vârstă de 15 ani, care la sfârşitul săptămânii trecute s-a întors în ţară după o excursie cu şcoala, în Anglia, la care au participat şi copii de alte naţionalităţi, printre care şi chinezi.
La revenirea în Suceava, copilul prezenta semnele specifice gripei porcine, motiv pentru care a fost dus de părinţi la medicul de familie, iar apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în secţia de Boli Infecţioase, unde i s-au recoltat probe. Întrucât analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului AH1N1, miercuri după amiază (12 august), minorul a fost internat într-o clinică din Iaşi pentru supraveghere medicală şi tratament de specialitate. Pentru a preveni răspândirea bolii, părinţii elevului au fost consemnaţi la domiciliu, urmând ca în cazul în care probele ies pozitive să fie şi ei internaţi.

 

În total, şapte cazuri de gripă porcină, în judeţ

Acest caz de gripă porcină vine după alte două anunţate în această săptămână de DSP Suceava în rândul elevilor din judeţ, însă fără a exista o legătură între acestea.
În primele două cazuri comunicate de DSP, bolnavii sunt doi elevi ai unui Colegiu din municipiul Suceava, care au contactat virusul AH1N1 în timp ce se aflau într-o excursie prin Europa. Pacienţii, doi băieţi de 15 şi respectiv 16 ani, au fost internaţi într-un spital din Iaşi la întoarcerea în ţară.
În total, în judeţ, şapte persoane au fost diagnosticate cu gripă porcină. Primul caz de boală a fost înregistrat la un copil de doi ani sosit împreună cu mama sa, cu avionul, din Statele Unite ale Americii. Ulterior, diagnosticul de gripă porcină a fost confirmat şi la trei membri ai familiei, respectiv mama, bunica şi bunicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un elev bolnav de gripă porcină, după o excursie în străinătate.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un elev bolnav de gripă porcină, după o excursie în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei