Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 30 iulie – 6 august

 

JOI, 30 iulie

Complexul Muzeal Bucovina
Vernisaj la Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava se deschide astăzi, la ora 17:00, expoziţia artiştilor plastici Dany Madlen Zărnescu şi Gheorghe Zărnescu.
Expoziţia, care cuprinde 57 de lucrări (colaje, minimale, casete) realizate de Dany Madlen Zărnescu şi 9 lucrări de sculptură în lemn aparţinând sculptorului Gheorghe Zărnescu, va fi prezentată de criticul de artă ieşean Valentin Ciucă.

La Gura Humorului
Trofeul Bucovinei şi Certificatul de Martir al Spiritualităţii Româneşti pentru artistul plastic Radu Bercea

Artistului plastic humorean Radu Bercea i se conferă astăzi, la ora 17:00, într-un cadru festiv, organizat la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului, Trofeul Bucovinei şi Certificatul de Martir al Spiritualităţii Româneşti.
Radu Bercea, care a suferit în infernul concentraţionar comunist, fiind condamnat la 20 de ani muncă silnică şi 10 ani degradare civică pentru „crima de uneltire contra ordinii sociale”, se alătură astfel cărturarului Eugen Dimitriu şi poeţilor Vasile Pânzariu şi Dumitru Oniga, care au fost onoraţi cu acelaşi trofeu.
Pictorul şi graficianul Radu Bercea este realizatorul singurului ciclu de lucrări din arta plastică românească în care reconstituie secvenţe dramatice, tulburătoare, din locurile de crâncenă detenţie şi coloniile penitenciare de muncă prin care a trecut (Luciu-Giurgeni, Cireşu, Grădina, Strâmba, Salcia, Stoeneşti, Măraşu, Vaca, la “Saivane” sau pe înfricoşătorul bac “Gironde”).

La Fălticeni
Fotbal, orele 11.00, Stadionul „Nada Florilor”

Meci de pregătire între FC Cetatea Suceava şi Aerostar Bacău

 

VINERI, 31 iulie

În Muzeul Satului Bucovinean
Cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari

Complexul Muzeal Bucovina organizează în perioada 31 iulie - 2 august a.c., la Muzeul Satului Bucovinean, cea de-a XIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari.
Târgul se încadrează în programul manifestărilor organizate de Secţia de Etnografie cu scopul de a promova meşteşugurile tradiţionale, un prilej de afirmare a valorilor legate de tradiţia şi moştenirea culturală romanească.
La târg au fost invitaţi meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării şi din Republica Moldova, reprezentând meşteşugurile tradiţionale practicate: prelucrarea lemnului, olărit, ţesut, încondeierea ouălor, pictură pe lemn, împletituri, etc.
Pe durata târgului se pot achiziţiona obiecte de artă populară autentică.
Cu acest prilej va fi deschisă publicului “Crâşma lui Moş Iordache” care va oferi publicului mâncăruri şi băuturi tradiţionale.
Complexul Muzeal Bucovina invită pe toţi iubitorii de autentic, artă populară şi tradiţii în Muzeul Satului Bucovinean să viziteze târgul meşterilor pe durata celor trei zile, între orele 9:00 - 21:00 şi să participe la toate manifestările organizate cu acest prilej.

La Câmpulung Moldovenesc
Scriitorul George Ungureanu, onorat cu Trofeul Bucovinei

Nonagenarul câmpulungean George Ungureanu, decanul de vârstă al foştilor
deţinuţi politici bucovineni, va primi vineri, la ora 17:00, în cadru festiv, la Casa de Cultură din Câmpulung Moldovenesc Trofeul Bucovinei şi Certificatul de Martir al Spiritualităţii Româneşti.
George Ungureanu (97 ani), care şi-a măcinat viaţa ca deţinut politic în închisori (alături de Constantin Noica, Valeriu Anania, Alexandru Mironescu, Sandu Tudor...), autorul unei cărţi cutremurătoare („Camera zero”), s-a născut la data de 12 aprilie 1912, în aceeaşi zi în care s-a scufundat celebrul transatlantic „Titanic”.
Acţiunea de la Câmpulung se circumscrie complexului de manifestări cu genericul „Comemorarea arderii cărţilor Bucovinei”, al cărei iniţiator este scriitorul Ion Drăguşanul.

Suceava
Handbal

Sala LPS, meci amical între Universitatea Suceava şi Universitatea Transilvania Cluj, orele 18:00.

Fălticeni
Fotbal

Stadionul „Nada Florilor”, orele 17:00, meci de pregătire între FC Cetatea Suceava şi Rapid CFR Suceava.

 

SÂMBĂTĂ, 1 august

Suceava
Handbal

Sala LPS, orele 10.30, meci amical între Universitatea Suceava şi Universitatea Transilvania Cluj.


FIFA 2009 - Concurs Playstation la Iulius Mall Suceava

Sâmbătă, 1 august, începând cu ora 11.00, Iulius Mall Suceava organizează pentru toţi împătimiţii de jocuri pe calculator, fără limită de vârstă, concursul Playstation FIFA 2009, în sala de jocuri din zona Kidsland, la parterul Iulius Mall. Premiile puse în joc sunt mai mult decât atractive: locul I - 200 lei, locul II - 100 lei, locul III - 50 lei.
Înscrierile se fac până vineri, 31 iulie, ora 13.00 la Centrul Info de la intrarea principală în Iulius Mall. Vineri, 31 iulie, la ora 17.00 se va anunţa ordinea de intrare în competiţie a jucătorilor înscrişi.
Jocul ales este FIFA 2009 pe PS2, iar concursul este structurat pe şaisprezecimi, optimi, sferturi, semifinale, finala mare şi finala mică. Durata unui joc este de 8 minute (două reprize de 4 minute). Fiecare concurent trebuie să câştige două din trei jocuri pentru a putea accede într-o fază superioară a concursului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei