Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2009 - Anul XIV, nr. 176 (4162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Abateri

Dulciuri expirate de anul trecut într-un magazin din Stroieşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarii judeţeni pentru protecţia consumatorilor au identificat într-un magazin din localitatea Stroieşti 17 sortimente de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. Comisarul superior al CJPC Suceava, Elena Oanea, a precizat că „produsele au fost identificate la magazinul sătesc aparţinând AF HENDEL CONSTANTIN, iar unele produse erau cu termenul de valabilitate expirat anul trecut”.
Elena Oanea a spus că în magazinul din Stroieşti au fost găsite trei sortimente de biscuiţi, ciocolată, cafea, bomboane, foi de tort, salam, condimente, gelatină alimentară şi sucuri, toate aceste produse cu termen de valabilitate depăşit. Operatorul economic a mai fost depistat şi în trecut de către comisarii pentru protecţia consumatorilor cu produse alimentare expirate scoase la vânzare.
Elena Oanea este de părere că „mai grav decât atât este faptul că mare parte dintre produsele expirate sunt consumate cu predilecţie de către copii”.
Comerciantul a fost sancţionat cu o amendă contravenţională de 8000 de lei, iar şeful CJPC Suceava a precizat că „la prima încălcare a normelor legale vom proceda la închiderea societăţii”.
Alte produse expirate, precum ouă de ciocolată, arpacaş şi condimente s-au identificat şi la un operator economic din Gura Humorului, iar un operator economic din Cajvana comercializa pesmet şi ketchup expirat. Pentru abaterile constatate aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 2.000 lei, respectiv 3.000 lei, în funcţie de cantitatea expusă la comercializare.
Deşi pe timp de vara berea are un rulaj mare, sunt situaţii când, în special la unităţi de alimentaţie publică şi magazine săteşti se vinde bere cu termenul de valabilitate expirat.
„Consumatorii trebuie să verifice nu numai data limită de consum la produsele alimentare perisabile, de cele mai multe ori de origine animală, ci şi data durabilităţii minimale la celelalte produse alimentare. Produsele cu data durabilităţii minimale depăşită îşi modifică principalele caracteristici specifice”, a ţinut să menţioneze comisarul superior al CJPC Suceava, Elena Oanea.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dulciuri expirate de anul trecut într-un magazin din Stroieşti.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dulciuri expirate de anul trecut într-un magazin din Stroieşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e trimis de
(30 iul 2009, 13:26:17
am fost la niste nemuri in Arbore care locuiesc langa fostul muzeu Toader Hrib . Aici este un magazin mai mare ca un supermarchet de unde am cumparat cate ceva sa nu merg la neamuri cu mana goala si am luat mai multe produse pe care apoi le-am vazut ca sunt espirate . Chiar se berea ce am luato era espirata si am crezut ca mor de durere de burta , acest lucru ma determinat sa verific valabilitatea . Spun oamenii de pe acolo ca nimeni nu prea cumpara din ma gazinul ala ca acolo sunt numai marfuri espirate . Ar fi bine sa veniti doamna Elena sa vedeti si dumneavoastra , deci magazinul este vizavi de fostul muzeu a lui Toader Hrib , are si bar , e destul de mare .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei