Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2009 - Anul XIV, nr. 175 (4161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Una după alta

Aproape o mie de amenzi, în cadrul programului de reducere a accidentelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de reducere a accidentelor rutiere de pe DN 2, care presupune acţiuni intense de control în trafic, cu efective sporite de poliţie, s-a soldat cu aplicarea a aproape o mie de sancţiuni contravenţionale în 12 zile.
Amenzile, 973 în total, au fost contabilizate de pe 15 iulie, când a demarat programul, şi până pe 26 iulie, cele mai multe dintre acestea ajungând la şoferii surprinşi de radare cu viteze peste limitele legale. Poliţiştii subliniază că au fost vizaţi şi ceilalţi participanţi la trafic, 28 de căruţaşi, 21 de pietoni şi 15 biciclişti alegându-se cu amenzi pentru încălcarea legislaţiei rutiere.
În plus, în urma controalelor de pe DN 2, care străbate judeţul Suceava de la intrarea dinspre Iaşi şi până la Siret, oamenii legii au lăsat fără permise de conducere 39 de conducători auto, majoritatea sancţionaţi pentru depăşiri neregulamentare şi viteză excesivă. De asemenea, poliţiştii au mai ridicat 20 de certificate de înmatriculare, iar în şase cazuri au întocmit dosare penale.

 

Scădere a numărului de accidente

După cum a precizat subinspectorul Mihai Gabinat, şeful Secţiei Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, de la demararea programului pe DN 2 a fost înregistrat un singur accident grav, soldat cu un deces (este vorba de evenimentul rutier de la Cumpărătura, unde a murit, în accident de motocicletă, omul de afaceri Marius Ciornei), în timp ce anul trecut, între 15 şi 26 iulie, pe acelaşi drum se înregistraseră patru accidente grave, soldate cu doi morţi, patru răniţi grav şi trei răniţi uşor, aceste cifre demonstrând limpede succesul acţiunilor.

 

DN 2, cel mai periculos din ţară

În urma unei analize a accidentelor rutiere din primele şase luni ale acestui an, realizate la nivel naţional, a rezultat că DN 2, care porneşte din Bucureşti şi se termină în judeţul Suceava, la graniţa cu Ucraina, este cel mai periculos din ţară.
Printr-o dispoziţie a Inspectoratului General al Poliţiei Române, de la 15 iulie a fost demarat programul de reducere a accidentelor pe acest drum, pe lângă agenţii rutieri, în controale fiind implicaţi şi agenţi de la posturile comunale.
Acţiunile de control, care presupun şi dispunerea de radare în cascadă, vor continua până la finele lunii august.
Datele statistice ale Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Suceava arată că de la începutul lui 2007 şi până pe 10 iulie a.c., pe porţiunea DN 2 aflată pe raza judeţului s-au produs 151 de accidente rutiere grave, soldate cu 37 de morţi, 57 de răniţi grav şi 145 de răniţi uşor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de amenzi, în cadrul programului de reducere a accidentelor .
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape o mie de amenzi, în cadrul programului de reducere a accidentelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei