Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2009 - Anul XIV, nr. 175 (4161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urmări

Ploaie de amenzi, din cauza gropilor de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termenul limită pentru închiderea gropilor de gunoi dă mari bătăi de cap primăriilor sucevene, cea mai mare parte a acestora nereuşind să ia toate măsurile impuse de lege.
Drept urmare, numai în urma controalelor efectuate săptămâna trecută de comisarii Gărzii de Mediu Suceava, au fost amendate cinci primării, cu câte 15.000 de lei, în vreme ce multe altele riscă să păţească acelaşi lucru în perioada imediat următoare.
Primăriile care vor trebui să scoată din buget câte 15.000 de lei pentru a plăti amenzile sunt cele de la Vicovu de Jos şi de la Vicovu de Sus, Dorneşti, Bosanci şi Vatra Dornei.
La Vicovu de Jos, amenda a fost aplicată pentru lipsa contractului de salubrizare şi transport al deşeurilor la altă groapă de gunoi autorizată, în vreme ce la Vicovu de Sus exista contract de preluare a deşeurilor, dar nu şi pentru depozitarea acestora la groapa de gunoi a Botoşaniului, cea mai apropiată din zonă.
O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi la primăriile Dorneşti şi Bosanci, unde nu au fost finalizate lucrările prevăzute în avizul de mediu şi nu au fost încheiate contracte pentru transportul şi depozitarea deşeurilor menajere.

 

Groapă de gunoi ilegală la Iacobeni

O situaţie destul de gravă a fost constatată la Primăria Vatra Dornei, unde a fost verificată şi platforma de deşeuri de la Guliceni, de pe malul râului Bistriţa
Acolo, deşi au început lucrările de nivelare şi acoperire cu pământ, au fost constatate şi depozitări de deşeuri menajere şi deşeuri provenite din demolări pe o suprafaţă care era deja ecologizată.
De asemenea, atât serviciul de salubrizare al Primăriei, cât şi societatea Go SA Vatra Vornei, care asigură salubrizarea pentru populaţie şi agenţi economici, au transportat o parte a deşeurilor colectate pe un teren situat în localitatea Arşiţa, din comuna Iacobeni.
Pentru aceste deficienţe a fost sancţionată Primăria Vatra Dornei cu 15.000 lei, iar SC Go SA, cu 2000 de lei.
Şefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a precizat că din toate controalele efectuate săptămâna trecută, o singură primărie, Todireşti, a respectat avizul de mediul pentru închiderea gropii de gunoi, efectuând toate lucrările necesare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploaie de amenzi, din cauza gropilor de gunoi.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ploaie de amenzi, din cauza gropilor de gunoi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei