Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza căldurii

S-a dublat numărul pensionarilor care ajung la spital cu probleme neurologice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile crescute din ultimele două zile au dublat numărul pensionarilor care ajung la Spitalul Suceava cu probleme neurologice. Ieri, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, a arătat că în fiecare din cele două zile călduroase s-au înregistrat câte nouă pacienţi în vârstă cu ameţeli, faţă de un număr de cinci în zilele obişnuite.
„Au ajuns la Urgenţe cu sindroame de vertij, dar după tratament intravenos şi consult neurologic au putut pleca acasă cu reţetă”, a spus medicul.
În această perioadă cu temperaturi crescute, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a cerut spitalelor şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă să ia toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei.

 

DSP ia măsuri pentru protejarea populaţiei

Ieri, purtătorul de cuvânt al DSP, bioinginerul medical Adrian Popescu, a arătat că, la solicitarea ministerului de resort, DSP va verifica şi supraveghea condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, respectiv asigurarea stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de caniculă, funcţionalitatea generatoarelor de rezervă şi asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităţilor sanitare.
De asemenea, potrivit responsabilului de relaţiile cu presa, vor fi verificate condiţiile igienico-sanitare, de cazare şi alimentaţie din taberele şcolare precum şi din unităţile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare). În plus, în această perioadă, se vor intensifica măsurile de protecţie a stării de sănătate a personalului medical şi se va acorda o mai mare atenţie verificării condiţiilor de colectare, depozitare şi evacuare a deşeurilor menajere.
Pe deasupra, Direcţia de Sănătate Publică va asigura materialele informativ-educative privind comportamentul pe care populaţia trebuie să îl adopte pe perioada caniculei.

 

Recomandări pentru prevenirea afecţiunilor cauzate de căldură

„Deocamdată, în judeţ este cod verde, iar principala noastră activitate este informarea. În perioadele cu cod roşu, pe lângă măsurile deja luate, se vor instala şi puncte de prim ajutor în câteva farmacii din judeţ. Principalul avantaj al descentralizării este că, odată cu preluarea asistenţilor şcolari, primăriile vor asigura atât personalul cât şi apa din aceste puncte de prim ajutor ”, a spus Adrian Popescu.
În vederea prevenirii problemelor de sănătate, în timpul perioadelor cu temperaturi crescute, medicii recomandă evitarea, pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare între orele 11.00 – 18.00. În încăperi, aparatul de aer condiţionat va fi reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală, iar ventilatoarele nu vor fi folosite dacă temperatura aerului depăşeşte 32 grade Celsius.
În cazul în care nu există aer condiţionat în locuinţă sau la locul de muncă, se recomandă ca două-trei ore zilnic să fie petrecute în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (cinematografe, spaţii publice, magazine).
Se vor purta pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise şi se vor consuma zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a dublat numărul pensionarilor care ajung la spital cu probleme neurologice.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a dublat numărul pensionarilor care ajung la spital cu probleme neurologice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei