Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

14 localităţi vor aduce gunoiul la Câmpulung

14 localităţi vor putea aduce deşeurile la groapa de gunoi din Câmpulung Moldovenesc, începând cu 20 iulie a.c.. Consilierii locali din municipiu s-au reunit în şedinţă joi seară, ca urmare a cererilor acestor localităţi, aflate în imposibilitate legală de a mai depozita gunoaiele pe propriul teritoriu după ce rampele lor au trebuit să fie închise. Deşi a existat din partea unora dintre aleşii câmpulungeni o oarecare opoziţie faţă de această măsură, pe principiul „noi îi ajutăm pe alţii cu gunoiul, dar şi pe noi să ne ajute alţii la alte proiecte”, în final, toţi cei 13 consilieri au votat în favoarea acestei măsuri.
Localităţile care beneficiază de recenta hotărâre a CL al municipiului Câmpulung Moldovenesc sunt Vatra Dornei, Broşteni, Panaci, Iacobeni, Fundu Moldovei, Brodina, Moldova Suliţa, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Sadova, Vama, Pojorâta, Breaza. Alte localităţi pot cere să beneficieze de „găzduire” similară, dar edilii câmpulungeni vor trebui să emită o nouă hotărâre în acest sens. Preţul pe care vor trebui să îl achite este de 7,87 lei/mc de gunoi depozitat. Din aceşti bani, 3 lei reprezintă un depozit pentru fondul destinat închiderii gropii de gunoi câmpulungene în viitor.
Groapa de gunoi din Câmpulung Moldovenesc are o capacitate de 85 de mii de metri cubi, dar este deja plină în proporţie de 85 la sută. Va trebui să fie închisă la rândul ei în 2011, aşa încât soluţia găsită de localităţile beneficiare în prezent este doar provizorie. Anterior, ca urmare a solicitării lansate de Vatra Dornei, consilierii câmpulungeni erau împotriva aducerii gunoiului la Câmpulung, pe motiv că localitatea lor turistică ar fi poluată suplimentar. Primarul câmpulungean, Gabriel Şerban, este şi el de acord că aducerea gunoaielor din alte localităţi nu este nici măcar profitabilă, dar spune că solidaritatea faţă de cei aflaţi acum în situaţie critică trebuie să primeze, mai ales că măsura e provizorie.
„Sigur că există un disconfort în această situaţie, dar eu sper că proiectul mare al gestionării deşeurilor la nivel de judeţ prin cele două mari gropi ecologice şi staţii de sortare să fie implementat cât mai repede şi să fie pus la punct noul sistem. Este foarte greu pentru noi să ducem până în 2011 această înţelegere, mai ales că şi la noi groapa e aproape plină şi oricum din 2011 vom fi în aceeaşi situaţie cu cele 14 localităţi. Aşadar, trebuie rezolvat înainte de această dată, altfel riscă să devină critic pentru toţi. Chiar dacă se speculează că am avea câştiguri, ele nu trebuie cuantificate în bani. Este adevărat şi că nu am fi vrut să se ajungă aici, dar până la urmă este o chestiune de solidaritate şi ajutor pentru ceilalţi primari şi cred că şi ei ar fi făcut la fel dacă eram noi în situaţia lor şi solicitam sprijin”, ne-a declarat primarul câmpulungean.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 localităţi vor aduce gunoiul la Câmpulung.
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
14 localităţi vor aduce gunoiul la Câmpulung2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei