Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2009 - Anul XIV, nr. 166 (4152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din cauza sărăciei

O mamă şi doi copii, cinci luni în grija statului, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mamă cu doi copii din zona Gura Humorului a stat cinci luni la Centrul maternal din Gura Humorului, din cauza sărăciei. Femeia, în vârstă de 41 de ani, împreună cu un copil de un an şi 8 luni şi un altul în vârstă de 3 ani şi 3 luni, a cerut sprijinul personalului de la Centrul Maternal, pentru că nu avea cu ce să-şi crească copiii.
Necazurile femeii au apărut la sfârşitul anului trecut, după ce concubinul a plecat în străinătate, lăsându-şi familia fără nici un venit. Aproape 6 luni, copiii nu au mai ştiut nimic de tatăl lor. După plecarea bărbatului în străinătate, mama copiilor a rămas fără bani, fără alimente, medicamente şi cu diverse datorii la magazinele de unde se aproviziona împreună cu concubinul ei.

 

Serviciu rezidenţial

Când au fost internaţi în Centrul maternal, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, copiii aveau anemie, hipotrofie, rahitism, motiv pentru care medicul pediatru Irina Moldoveanu le-a recomandat vitaminoterapie şi alimentaţie echilibrată.
„Acest serviciu de tip rezidenţial, organizat pe model familial, are rolul de a preveni instituţionalizarea şi abandonul copiilor. Centrul maternal asigură găzduire pentru o perioadă de timp mamelor însărcinate sau cu copii între 0-3 ani, consiliere şi susţinere psihologică, cursuri de pregătire, servicii medicale gratuite”, ne-a spus Floarea Cofler, expert la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Ea a mai completat că toate mamele care au ajuns în centrul maternal au fost înscrise la medicul de familie, şi se colaborează cu Protecţia Copilului pentru consilierea acestora şi evaluare psihologică.
Se ţine legătura cu Poliţia, Maternitatea Gura Humorului, cu AJOFM Gura Humorului în vederea calificării şi găsirii unui loc de muncă pentru fiecare mămică.
S-au întocmit dosare pentru obţinerea unei locuinţe sociale pentru mămici. Într-un an, cam 13-15 femei sunt găzduite şi ajutate să devină mame, în acest centru.

 

Reunirea familiei

În perioada cât mama a fost internată în Centrul maternal de la Humor, 30 ianuarie – 1 iulie, ea a fost ajutată să urmeze un curs de recalificare profesională în meseria de coafor, pe o perioadă de 5 luni. La sfârşitul lunii martie, mama copiilor a primit de la Primăria Gura Humorului o locuinţă cu chirie. „Copiii au beneficiat de îngrijire şi supraveghere permanentă pe perioada rezidenţei. Mama a fost operată de hernie, fiind internată la Spitalul Judeţean 7 zile, perioadă în care copiii au fost îngrijiţi de personalul centrului. Copilul mai mărişor a fost înscris la grădiniţă”, a declarat Liviana Enea, şef Birou relaţii cu publicul – Protecţia Copilului Suceava.
Între timp, tatăl copiilor s-a întors din străinătate şi femeia cu care are doi copii i-a mai acordat o şansă. Ambii părinţi au solicitat încetarea rezidenţei, începând cu 1 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mamă şi doi copii, cinci luni în grija statului, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
O mamă şi doi copii, cinci luni în grija statului, la Gura Humorului4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei