Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2009 - Anul XIV, nr. 163 (4149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Invitaţie

Flutur, Lungu şi Popescu prezintă Guvernului lista cu probleme din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi prefectul Sorin Popescu vor participa în cursul zilei de astăzi la şedinţa Guvernului României, fiind invitaţi de premierul Emil Boc pentru a prezenta problemele din judeţul Suceava.
Gheorghe Flutur a arătat că a pregătit dosare cu problemele judeţului pentru fiecare ministru al Guvernului Boc, analizele urmând să se facă pe fiecare domeniu de activitate în parte. El a precizat că pe lângă problemele judeţului Suceava, miniştrilor le va fi prezentată şi o situaţie a programelor realizate din bugetul de stat, din bugetele localităţilor, din credite şi din fonduri europene.
„Guvernul face o analiză cu autorităţile judeţene cu miniştrii de faţă şi trebuie să vă spun că am pregătit un dosar cu probleme pentru fiecare ministru în parte. Am avut întâlniri cu directorii de instituţii din judeţ şi cu primarii pentru a pregăti lisa de probleme pe care o vom prezenta. Fiecare ministru are un dosar aparte cu o listă de probleme”, a declarat Gheorghe Flutur.
Preşedintele CJ Suceava a declarat că problema cea mai importantă pe care o va prezenta Guvernului este cea a refacerii infrastructurii distruse în urma inundaţiilor din vara anului 2008. Flutur şi-a exprimat nemulţumirea că atât Suceava, cât şi Neamţ nu sunt incluse în masterplan-ul proiectului pentru regularizarea cursului râului Siret. De asemenea, el a arătat că în judeţul Suceava este nevoie să se aloce urgent suma de 400 de miliarde de lei vechi pentru finalizarea a 39 de lucrări de îndiguire, printre care se numără şi cel de la Baia 3 Fălticeni, distrus în urmă cu două zile.

 

„Fondurile de la UE pentru calamităţi au întârziat nepermis de mult”

Gheorghe Flutur a mai declarat că va prezenta Guvernului şi situaţia pagubelor la drumurile din judeţ, respectiv 48 de milioane de euro la drumurile comunale şi 26 de milioane de euro la drumurile judeţene. El a subliniat că până în prezent CJ Suceava nu a primit nici măcar un sfert din aceste sume.
El a adăugat că va prezenta Guvernului şi problemele legate de alocarea fondurilor pentru sănătate şi cultură, pentru extinderea reţelelor de energie electrică, pentru întocmirea Planurilor Urbanistice Generale, dar şi aspecte legate de avizarea construcţiei gropilor ecologice din judeţ şi imposibilitatea oraşelor mici de a accesa fonduri europene. Nu în ultimul rând, şeful administraţiei judeţene a declarat că va prezenta Guvernului şi situaţia proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu”, având în vedere că în momentul de faţă mai sunt necesare sume pentru continuarea lucrărilor la conductele de gaz spre Vatra Dornei şi Rădăuţi. „De asemenea vom discuta la Guvern şi despre sumele pe care România trebuia să le primească din fondul de solidaritate al Uniunii Europene, bani care ar fi trebui să fie folosiţi pentru refacerea efectelor inundaţiilor. Alocarea sumelor a întârziat nepermis de mult, şi vrem să vedem ce se întâmplă”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur, Lungu şi Popescu prezintă Guvernului lista cu probleme din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Flutur, Lungu şi Popescu prezintă Guvernului lista cu probleme din judeţul Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fonduri pt calamitati trimis de
(15 iul 2009, 17:54:24
dragii mei,cred ca cea mai mare calamitate pe care o traim in Suceava are un nume si acesta este Lungu.Daca in primul sau mandat mai se vedea cate ceva facut prin orasul acesta,acum nici macar nu merita numele de oras.Chiar nu mai avem o strada macar sa nu aiba distrugeri in carosabil!Pe serpentine in coborare,aproape de intrarea in Traian Vuia,s-au distrus din nou marginile canalelor,mi-am taiat un cauciuc intrand in gaura,pt ca pur si simplu nu ai unde sa te feresti cand ai o masina pe contrasens.Daca asta era un exemplu de strada bine facuta,ce sa mai vorbim de restul strazilor care sunt calamitate?!A fost reparat un canal in giratoriul de la Mall si nu a tinut nici 2 saptamani!Giratoriul de la iesirea spre Falticeni deja este distrus,astept sa vad cand se scufunda prima masina in gropile dinspre Sf Ilie!Despre reparatii nici nu se mai vorbeste,doar licitatiile dureaza 6 luni si incep la sfarsitul lui august iar in septembrie incepe vremea proasta.Aleluia domnu Lungu!!!!!!1
2.   Calamitate esti tu trimis de
(15 iul 2009, 21:54:23
Du-te si te culca mai anacondo.sau psd-ist infocat ce esti. cand nu ai bani ce dracu vrei sa faci? nu ai si gata. impusca-te

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei