Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2009 - Anul XIV, nr. 158 (4144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reevaluare

Tezele la bacalaureat vor fi verificate prin sondaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a declarat că va dispune verificarea prin sondaj a tezelor din judeţele în care promovabilitatea la bacalaureat este fie foarte mare, fie foarte mică.
„Diferenţa care apare între primele şi ultimele judeţe este destul de mare. Sunt câteva judeţe care de ani de zile obţin rezultate de top, ca să spun aşa. Este o realitate la care nu putem să asistăm fără să verificăm dacă este sau nu corectă. Trebuie să vedem despre ce este vorba. Tocmai din aceste motive, este necesar să schimbăm bacalaureatul, care acum a devenit un examen ce nu mai are relevanţă şi să îl aducem la un nivel corect, în care cunoştinţele elevilor să fie corect evaluate", a declarat Ecaterina Andronescu.

 

Procente mari de promovabilitate în şcolile cu ştaif

În judeţul Suceava, promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 93,64%, iar de ani buni de zile, procentul de promovare a candidaţilor suceveni este de peste 90%. Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu este de părere că în judeţ se face carte, iar învăţământul este de calitate.
„În general, în şcoli mediile sunt proporţionate, iar la şcolile cu ştaif, mediile sunt mai mari, ceea ce este şi normal”, a spus Monacu. Acesta a precizat că învăţământul de calitate din şcoli „cu ştaif”, precum Colegiile Naţionale „Petru Rareş”, „Ştefan cel Mare”, „Dragoş Vodă”, „Nicu Gane” sau „Eudoxiu Hurmuzachi” este confirmat şi de universitari.
„Un feed-back la pregătirea din aceste licee îl avem din partea universitarilor, care ne spun că studenţii proveniţi din aceste şcoli se remarcă la facultate şi sunt printre primii”, a mai spus Vasile Monacu.
Cât despre controlul prin sondaj al tezelor de bacalaureat anunţat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, adjunctul IŞJ Vasile Monacu a spus că nu a fost anunţat, însă că inspectorii din MEdCI sunt aşteptaţi, dacă vor să vină la Suceava.
Monacu a anunţat că „verificarea prin sondaj a tezelor este o operaţiune prevăzută de metodologia de bacalaureat, şi se va face şi la nivelul judeţului Suceava, de către IŞJ”.
De la fiecare disciplină se vor lua aleatoriu o serie de teze care vor fi recorectate, iar eventualele diferenţe de punctare şi notare vor fi analizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tezele la bacalaureat vor fi verificate prin sondaj.
 Vizualizări articol: 1359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Tezele la bacalaureat vor fi verificate prin sondaj1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Verificarea, O barat! trimis de
( 9 iul 2009, 16:25:40
Monacu spune exact ceea ce TRBUIE sa spuna, nicidecum realitatea.

Verificarea tezelor nu va duce la nimic deoarece aceste teze sunt marea majoritate copiate, spaga fiind bine primita si in acest an dupa modelul PLIC, in cele mai multe centre de corectare. Prin urmare, notele sunt PE BUNE, tezele fiind completate in concordata cu baremurile. Diferentele pe care TREBUIE sa le vada MONACU, dar pe care NU LE VEDE, sunt cele dintre mediile anuale ale elevilor la clasa si mediile de la bacalaureat. Astfel se poate vedea gradul de coruptie de la bac foarte simplu. Dar nu se vrea!
1.1  RE: Verificarea, O barat! trimis de
( 9 iul 2009, 23:43:57
Corect!
1.2  RE: Verificarea, O barat! trimis de
(10 iul 2009, 01:26:44
asta e buna, dar corectawinking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei