Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Dezastrul din agricultură, acoperit de noul şef al APIA Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dezastrul în care a ajuns agricultura are toate şansele să se accentueze şi mai mult, în condiţiile în care instituţiile care au misiunea de a ameliora situaţia actuală sunt conduse de oameni preocupaţi să ascundă adevărul, în ciuda evidenţei, trăită de agricultori pe pielea lor.
Un ultim exemplu în acest sens este proaspătul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava, Ionel Murariu, care ar vrea ca activitatea instituţiei pe care o conduce să fie prezentată numai în roz, deşi în curtea sa problemele sunt la ordinea zilei.

 

Aparenţele, pe primul plan

Întrebat de situaţia zecilor de mii de cultivatori de teren agricol din judeţul Suceava care au solicitat anul trecut subvenţii pe suprafeţele lucrate, şi care, în majoritate, nici astăzi nu şi-au văzut banii, acesta a precizat că în urma controalelor prin teledetecţie, realizate cu ajutorul imaginilor surprinse din avion, au reieşit o serie de probleme, în sensul că hărţile făcute pe baza declaraţiilor fermierilor nu se suprapun peste hărţile cu aceleaşi suprafeţe, realizate din avion. În aceste condiţii, trebuie efectuate din nou controale în teren, pentru descoperirea erorilor, iar în jur de 10.000 dintre fermierii din judeţ sunt în situaţia de a pierde subvenţiile, dacă problemele nu se remediază în timp scurt.
Problemele de acest gen nu mai sunt o noutate, la fel întâmplându-se şi în anii precedenţi, şi de acestea nu sunt răspunzători doar angajaţii APIA Suceava, deciziile privind controalele şi virarea banilor luându-se la nivelul agenţiei naţionale.
Deranjant este însă modul de lucru al noului şef al APIA Suceava. Supărat că am descris problemele reale, prezentate chiar de el, Ionel Murariu ne-a anunţat că nu mai oferă nici o informaţie ziarului nostru, invocând faptul că articolul provoacă inutil panică şi aceste date nu trebuiau făcute publice.
În loc să prezinte informaţii clare despre situaţia actuală (care, trebuie spus, nu poate fi pusă în sarcina sa) şi ce se va face pentru îmbunătăţirea activităţii agenţiei, Ionel Murariu adoptă o atitudine care nu poate ajuta APIA să depăşească problemele cu care se confruntă.
Proaspătul director trebuie să înţeleagă cât mai urgent că zecile de mii de agricultori din judeţ aşteaptă informaţii despre subvenţiile restante şi ce ajutoare mai pot accesa şi nu mesaje „de bine” fără fundament real.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezastrul din agricultură, acoperit de noul şef al APIA Suceava .
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Dezastrul din agricultură, acoperit de noul şef al APIA Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei