Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţii

Plicurile şi „samsarii bacalaureatului”, considerate „folclor” de conducerea IŞJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bani pentru protocoale, „samsarii” care se învârt în jurul centrelor de bacalaureat pentru a strânge plicuri cu bani pentru supraveghetori şi probe la care se copiază în masă sunt pentru conducerea IŞJ Suceava „folclor”, atâta timp cât nimeni nu prezintă fapte şi situaţii concrete pe baza cărora să se poată lua măsuri.
Preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat din acest an, inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu, a declarat că „în folclor se spun multe, dar nimeni nu îşi asumă răspunderea de a spune ceva concret”. Monacu este de părere că nu pot fi culpabilizaţi toţi profesorii.
„Eu cred că profesorii sunt oneşti. Dacă există o asemenea faptă nu trebuie păstrată tăcerea, ci trebuie spus. Dacă există lucruri concrete care ne sunt aduse la cunoştinţă, sesizăm organele abilitate. E păcat să dăm blam pe tot corpul didactic pentru că cineva nu îşi face treaba”, a mai declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Vasile Monacu.
În dorinţa de a elimina „folclorul” care circulă vizavi de modul mai puţin ortodox de derulare a examenului de bacalaureat, conducerea Inspectoratului Şcolar Botoşani şi-a manifestat intenţia de a monta camere de supraveghere video în fiecare sală de examen din judeţ. Reprezentanţii IŞJ Botoşani au dorit să ia cu titlu de împrumut aparatele video, atât din şcolile care sunt dotate cu camere de supraveghere, cât şi de la persoane particulare. Supravegherea video a probelor de bacalaureat a rămas deocamdată doar o intenţie a IŞJ Botoşani, întrucât reprezentanţii instituţiei nu au reuşit să asigure baza logistică necesară.

 

6.850 de candidaţi la prima sesiune de bacalaureat

Conducerea IŞJ Suceava nu a luat în calcul posibilitatea de a organiza bacalaureatul cu supraveghere video, chiar dacă în judeţ „folclorul” legat de modul de desfăşurare este cunoscut de toţi cei care au trecut prin acest examen şi amplificat de rezultatele obţinute de candidaţii din ultimii ani, care au promovat examenul în proporţie de peste 90%.
Reprezentanţii IŞJ Suceava au declarat că metodologia de organizare a examenului nu prevede supravegherea cu camere video, iar atâta timp cât de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării nu s-au dat asemenea dispoziţii şi nu s-a asigurat finanţare pentru supraveghere video, nici nu s-a intenţionat luarea unei asemenea măsuri.
6850 de absolvenţi de liceu din judeţ au început luni examenul de bacalaureat, cu prima probă, cea orală, la limba şi literatura română. Examenul continuă vineri, cu cea de-a doua probă orală şi eliminatorie, la o limbă modernă. De săptămâna viitoare, candidaţii încep probele scrise ale examenului, iar prima se va susţine la limba şi literatura română. Candidaţii care pică la probele orale nu se pot prezenta la examenele scrise.
1450 de cadre didactice din judeţ sunt implicate în desfăşurarea acestei sesiuni a bacalaureatului, şi anume preşedinţi de comisie, secretari, membri, evaluatori şi supraveghetori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plicurile şi „samsarii bacalaureatului”, considerate „folclor” de conducerea IŞJ.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Plicurile şi „samsarii bacalaureatului”, considerate „folclor” de conducerea IŞJ2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Face pe-a prostul sau chiar e? trimis de
(24 iun 2009, 14:52:21
Folclor? HA. E prea cunoscuta spaga la bac. A functionat si functioneaza si anul asta. Este inexplicabil cum elevi corigenti iau nota 10 la probe iar premiantii au doar 8-8.50.

Monacu nu are cum sa recunoasca chestia asta, ca deh, el e seful bacului. Ginditi-va doar la averea-i impresionanta( epostata declaratia de avere pe site-ul ISJ).

Bani in invatamant se pot face din: mediatatii ilegale, spagi pt a promova elevii, ciubucuri la bac sau examene nationale si in final detasari si titularizari ilegale. Vrea exemple? Sa ia masuri impotriva celor deja demonstrate nu s-o faca pe-a prostul cu nesimtire!
2.   FOLCLOR trimis de
(24 iun 2009, 16:45:52
Zilele trecute, de fapt ieri m-am intalnit cu un elev care avea de sustinut bac-ul la lb.romana oral si l-am intrebat daca tine treaba cu banii. Raspunsul a fost ca fara bani obtii doar note mici, iar cu o atentie se schimba treaba cu nota. Oare nu se stie lucrul acesta sau domnul Monacu traieste intr-o alta lume? El o fi facut banii altfel, fara mici sau mari atentii, oare cum?
3.   Monacu se afla in "treaba" cu declaratiile trimis de
(25 iun 2009, 12:25:51
Pai cine nu stie cum se dau atentiile profesorilor?Acasa,in sala de clasa,prin misionari,direct,etc.Acest individ,ori nu stie,ori se preface ca nu stie,ori este depasit de evenimente.In declaratii,pare a fi Coraddo Cattani sau Highlander,realitatea insa este alta.Cum Doame-iarta-ma,ajung sa conduca diferite institutii ale statului,fel de fel de "terchea-berchea"?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei