Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Înjurături sincere, la partide mincinoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa cum de multă vreme se bănuia, multe mâini s-au frecat de mulţumire pe seama balului mascat numit „fotbal românesc”, care s-a dovedit o afacere uriaşă, profitabilă pentru mai toată lumea.
În primul rând, au avut de câştigat de pe urma lui afacerişti dintre cei mai venali, care au preluat anumite cluburi, căpătând astfel peste noapte notorietate naţională şi ajungând să fie televizaţi la pertu ba cu Ioaniţoaia, ba cu Capatos. Apoi, arbitri enigmatici la zâmbet şi purtare au dat şi ei lovitura pe linie materială, ca răsplată pentru că i-au servit pe primii ba cu o lovitură de pedeapsă dictată în ultimul minut de joc, ba cu un cartonaş roşu acordat căpitanului echipei adverse, ba cu un gol dintr-un ofsaid vizibil şi de pe Lună.
Nici antrenorii n-au stat degeaba, ci şi-au tras o parte consistentă din coliva fotbalistică, fiindcă, vorba aia, are balta peşte şi nimeni nu se mai pune pentru o sută ori două sute de mii de euro. Şi fotbaliştii au ieşit câştigaţi, fiindcă şi-or fi rupt ei picioarele, dar şi le-au rupt într-un mod foarte profitabil, cu mult peste valoarea lor de piaţă. Iar la urmă, un ban grămadă au scos ziarele şi emisiunile sportive, care şi-au rotunjit pântecul audienţelor, prin încrucişarea înjurăturilor dintre conducători, arbitri, antrenori, fotbalişti şi jurnalişti. Prin aceste încrucişări, au apărut nişte specii de înjurături cu totul nemaiîntâlnite, preluate imediat de folclorul nostru.
Dar în toată încuscreala asta a intereselor, n-a fost semnalat nici un fraier? Ba da. Fraierul perfect a fost Spectatorul. El, condamnatul la anonimat care poartă de secole doar trei perechi de şosete şi două cămăşi, pentru a-şi asigura, etapă de etapă, banii pentru biletul de meci; el, care se ia din te miri ce de piept cu suporterii adverşi; el, care se simte atât de important, o dată pe săptămână, când iese în evidenţă strigând pe stadion „Muie, Rapid!” El a fost cel tras în piept, el a fost prostul, nu altcineva.
Ce dureros este pentru spectatorul de fotbal să constate că el a înjurat sincer, la nişte partide mincinoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înjurături sincere, la partide mincinoase.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Înjurături sincere, la partide mincinoase5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei