Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că va decide schimbarea ministrului Ritzi dacă începe urmărirea penală

Miercuri, 24 Iunie 2009 (21:33:23)

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că va decide schimbarea din funcţie a ministrului Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, dacă autorităţile statului vor solicita începerea urmăririi penale în cazul acesteia, arătând totodată că "de multe ori, nu tot ceea ce este legal poate fi şi moral"

"Din punctul de vedere al legalităţii, avem organele abilitate ale statului care urmează să se pronunţe şi cred că trebuie să le respectăm această autoritate. Că este vorba de Parchetul General sau de Parlament, aceste autorităţi trebuie să fie respectate. Dacă aceste autorităţi ale statului vor solicita începerea urmăririi penale, în acel caz evident că primul-ministru are datoria morală să propună schimbarea ministrului în cauză. Voi lua decizia în cazul în care începe urmărirea penală în cazul unui membru al Guvernului, soluţia o reprezintă schimbarea acestuia din funcţie", a spus Boc.

El a reluat ideea conform căreia niciun membru al Guvernului nu este mai presus de lege, dar a admis că, de multe ori, "nu tot ceea este legal poate fi şi moral".

Întrebat de presă dacă a cerut Corpului de Control să ancheteze neregulile de la Ministerele Turismului, Tineretului şi Mediului, premierul a arătat că, atât timp cât există o anchetă a Parchetului, Corpul de Control nu mai poate să completeze o asemenea acţiune de verificare.

"În acest moment este o anchetă judiciară desfăşurată pe rol de către organele abilitate ale statului şi, în consecinţă, nu poate să se suprapună peste un asemenea demers", a spus Boc.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Ridzi a decis, miercuri, în prima şedinţă după constiutuire, să cheme la audieri pe ministrul Tineretului şi Sportului, marţea viitoare, începând cu ora 15.00.

Preşedintele TSD, deputatul Nicu Bănicioiu, a declarat, joi, că solicită conducerii Camerei Deputaţilor constituirea unei comisii de anchetă pentru sumele cheltuite de MTS cu ocazia Zilei Tineretului, pe 2 mai, el acuzând-o pe ministrul Monica Iacob-Ridzi de deturnare de fonduri în foavoarea PDL. Bănicioiu a apreciat că ministrul Tineretului s-ar face vinovată de "deturnare grosoloană" de fonduri, el argumentând că sumele cheltuite de MTS pentru evenimentele din 2 mai ar fi fost de 20 de ori mai mari decât cele practicate pe piaţă pentru evenimente similare.

De asemenea, deputaţii PNL au înaintat, luni, conducerii Camerei Deputaţilor o cerere de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi pentru delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Totodată, preşedintele PNL Crin Antonescu a depus, în 19 iunie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Plângerea a ajuns, prin declinarea competenţei, la DNA.

Evenimentele organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), de Ziua Tineretului, au costat aproape 620.000 de euro, iar ministrul Monica Iacob-Ridzi susţine că nu regretă cât a plătit, ci că este mulţumită de rezultat şi că aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat.

Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a organizat, vineri, o conferinţă de presă, pentru a răspunde acuzaţiilor din presă privind evenimentele de Ziua Tineretului. Ea a precizat că finanţarea programelor pentru tineret reprezintă doar 12,25% din întregul buget al ministerului şi că, la un eveniment pentru tineret organizat există 8-9 evenimente sportive, ministrul opinând că este nedrept să fie acuzată în fiecare zi că se ocupă mai mult de tineret, decât de sport.

Ministrul a spus că, din dorinţa de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesând-o rezultatul.

Evenimentul şi-a atins scopul, adică aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat în toată ţara de ziua lor, a spus Ridzi. Ei nu au participat doar la două concerte, în Bucureşti şi Costineşti, ci la o serie întreagă de evenimente sportive, culturale, artistice, de la arte marţiale, la teatru, folk până la streetdance.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că va decide schimbarea ministrului Ritzi dacă începe urmărirea penală .
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Boc spune că va decide schimbarea ministrului Ritzi dacă începe urmărirea penală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei