Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De săptămâna viitoare

Şoferii scapă de cozile de la Biroul de Tamponări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la mijlocul săptămânii viitoare, şoferii implicaţi în tamponări pot scăpa de drumurile la poliţie, un ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor permiţând constatarea amiabilă a accidentelor.
Conform noilor prevederi, de la 1 iulie a.c., procesul verbal de constatare întocmit de poliţişti în cazul accidentelor fără victime poate fi înlocuit de formularul tip „Constatare amiabilă accident”, ce va putea fi obţinut de la firmele de asigurări.

 

La nivelul judeţului Suceava, tamponările creează probleme deosebite în municipiul reşedinţă de judeţ. Pe fondul aglomeraţiei, numărul tamponărilor a crescut şi, de multe ori, în aşteptarea poliţiei, se creează blocaje în trafic.
Statisticile arată că anul trecut, în municipiul Suceava s-au înregistrat 3.100 de tamponări, faţă de aproximativ 2.000 în 2007. În plus, în acest an s-au înregistrat în medie câte zece tamponări pe zi, aceste evenimente rutiere fiind în continuă creştere.

 

Regulile obligatorii pentru constatarea amiabilă

Toate cazurile se soluţionează, în prezent, la Biroul de Tamponări amenajat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, unde, de multe ori, se creează la cozi interminabile, întocmirea unui proces verbal luând destul de mult timp. Noua măsură ar urma să rezolve mai uşor aceste incidente în trafic, cu efort minim din partea şoferilor
Conform ordinului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, pentru ca şoferii să nu mai apeleze la poliţie trebuie îndeplinite patru condiţii: din accident să rezulte numai pagube materiale, în accident să fie implicate numai două vehicule, să nu se creeze pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident şi să existe acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului.
Pentru ca şoferii să nu mai fie nevoiţi să apeleze la poliţie, unul dintre ei trebuie să aibă asupra sa un formular de constatare amiabilă, eliberat de societatea de asigurare, şi care este valabil pe tot teritoriul ţării.

 

Apelarea la poliţie, alternativă ce rămâne valabilă

Societăţile de asigurare de profil din judeţ încă lucrează la modul de organizare pentru adaptarea la noile cerinţe, având oameni trimişi la instruiri şi pregătind eliberarea de formulare pentru constatarea amiabilă a accidentelor. Asiguratorii spun că nu sunt foarte încântaţi de noul sistem, existând riscul creşterii încercărilor de înscenare a unor tamponări, pentru repararea unor maşini avariate în alte împrejurări.
În condiţiile în care acest sistem este doar o alternativă la cel clasic, conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava nu se aşteaptă la o reducere drastică a numărului de cazuri ajunse la Biroul de Tamponări, în cele mai multe situaţii şoferii implicaţi în tamponări nereuşind să se înţeleagă amiabil, fără o constatare a poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii scapă de cozile de la Biroul de Tamponări .
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferii scapă de cozile de la Biroul de Tamponări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei