Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele spun că nu au informaţii despre scăderea salariilor de către Guvern

Miercuri, 24 Iunie 2009 (21:32:48)

Sindicaliştii spun că nu au informaţii cum că Guvenrul ar fi decis mişcorarea coeficienţilor din grila de salarizare cu aproximativ 40 la sută, dar, dacă acest lucru, s-a întâmplat ameninţă cu acţiuni de stradă şi chiar grevă generală.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune că ultima formă a proiectului pe care sindicaliştii au primit-o este cea asupra căreia au ajuns de acord cu partea Guvernamentală şi nu are informaţii că această formă s-a schimbat.

"Dacă s-a modificat proiectul de lege pe care noi l-am convenit cu Guvernul, vor fi reacţii negative din partea sindicatelor, acţiuni de stradă şi chiar grevă generală. Nu ştiu exact ce modificări a făcut Guvernul şi care sunt implicaţiile şi conseciinţele acestor modificări. Ce este sigur e că nu vom face nicio derogare de la principiile de contrucţie legate de salarizare", a declarat Bogdan Hossu.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a subliniat că nu vor scădea salariile actuale ale bugetarilor şi, potrivit noii grile, nimeni nu va pierde, principile inţiale ale legii rămânând aceleaşi.

El mai spune că sunt eronate informaţiile potrivit cărora vor scădea salariile bugetarilor cu 30, 40 la sută.

"Guvernul nu a făcut nimic. Exista o grilă ipotetică care s-a mai restrâns. Asupra acestei grile se va aplica o bază, posibil salariul minin, care va genera trei sisteme de salarizare, unele sub grilă, altele pe grilă şi altele peste grilă. Iar de la 1 ianuarie 2010 se vor produce corecţii mai mari pentru cei care se află sub grilă, iar celor care sunt pe grilă le vor fi indexate salariile cu rata inflaţiei, iar cei care sunt peste grilă vor rămâne cu aceleaşi salarii pentru câţiva ani", a explicat Costin.

Liderul BNS a subliniat faptul că, până în prezent, grupul de lucru de la Ministerul Muncii pentru elaborarea proiectului de lege unică a salarizării nu a discutat despre cifre, abia din acest moment urmând a fi făcute calcule şi analize cu privire la resursele financiare necesare pentru aplicarea acestei legi.

Coeficienţii discutaţi, miercuri, de Guvern pentru stabilirea grilei de salarizare unică în sectorul bugetar au fost cu aproximativ 40 la sută mai mici raportat la nivelurile analizate anterior, fiind cuprinşi între 5,4 şi 2,3 salarii minime pe economie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Coeficienţii se aplică la fiecare grilă de ierarhizare a funcţiilor.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în continuare de Guvern cu sindicatele.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a recunoscut că, în şedinţa de Guvern de miercuri, coeficienţii de ierarhizare stabiliţi iniţial au fost ajustaţi, precizând însă că nu poate confirma nicio cifră.

"Nu pot sa confirm nicio cifră. Dar e mult spus 40 la sută" a mai spus ministrul, adăugând că s-au făcut ajustări, însă 40 la sută este "exagerat".

El a mai precizat că toţi miniştrii au primit proiectul legii şi au fost reconfirmate principiile însă grila rămâne în continuare în negociere.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele spun că nu au informaţii despre scăderea salariilor de către Guvern.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicatele spun că nu au informaţii despre scăderea salariilor de către Guvern5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei