Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efectele crizei

Dascălii care au plecat din învăţământ vor să se reîntoarcă la catedră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscrierile la examenul de titularizare din acest an au depăşit cu mult estimările reprezentanţilor IŞJ, iar inspectorul şcolar general adjunct Virginel Iordache a declarat că „anul acesta s-a înregistrat un număr record de înscrieri, iar acest lucru se explică prin faptul că oamenii îşi caută locuri de muncă”.
Virginel Iordache a precizat că la titularizare s-au înscris mulţi candidaţi foşti dascăli, care au renunţat la catedră pentru un alt loc de muncă sau pentru a pleca la muncă în străinătate.
„Acum vor să se întoarcă la catedră şi caută un post. În învăţământ salariile nu sunt mari, dar deocamdată locurile de muncă sunt relativ sigure”, a mai precizat inspectorul general adjunct Iordache.
La examenul de titularizare care se va desfăşura pe 15 iulie şi-au depus dosare de înscriere 1823 de candidaţi.
Anul acesta, în judeţ, Inspectoratul Şcolar a scos la concurs un număr de 355 de posturi titularizabile şi 651 de catedre netitularizabile.
Cele mai multe posturi vacante sunt la educaţie fizică şi sport, unde s-au scos 52 posturi titularizabile şi 71 de catedre netitularizabile, la educatoare, unde sunt disponibile 50 de posturi titularizabile, respectiv 73 de posturi netitularizabile, şi la învăţători, unde sunt 38 de posturi titularizabile şi 79 de catedre cu o viabilitate mai mică de patru ani.

 

Doi ucraineni vor să se titularizeze la Suceava

Dosarele de înscriere s-au putut depune până pe 19 iunie, iar până pe 26 iunie, dosarele vor fi verificate. În perioada 29 iunie-3 iulie, toţi candidaţii trebuie să se prezinte la centrul de înscriere pentru a-şi valida dosarele, iar cei care nu-şi vor valida înscrierea nu se vor putea prezenta la examenul din 15 iulie.
Cea mai mare concurenţă se înregistrează la istorie, unde pe un singur post titularizabil şi 21 de catedre netitularizabile sunt 84 de candidaţi înscrişi, şi la limba română, unde pe 21 catedre cu viabilitate mai mare de patru ani şi 38 de posturi netitularizabile sunt depuse 224 dosare.
La învăţători au fost depuse 311 dosare, la educatori 167 de dosare, la limba engleză 148 de dosare, iar la franceză sunt 100 de candidaţi înscrişi.
„Concurenţa este acerbă, iar intenţia conducerii IŞJ este să realizeze un concurs corect şi transparent”, a precizat Virginel Iordache.
Inspectorul şcolar general adjunct a mai precizat că la examenul de titularizare din acest an s-au înscris şi doi candidaţi absolvenţi ai studiilor universitare de filologie în Ucraina, dar care nu au urmat studii în limba română. Aceştia au posibilitatea să candideze pentru posturi de educator sau învăţător şi vor susţine examenul în limba română, aşa cum prevede metodologia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălii care au plecat din învăţământ vor să se reîntoarcă la catedră.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Dascălii care au plecat din învăţământ vor să se reîntoarcă la catedră3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei