Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Apocalipsă

Prăpăd la Rădăuţi, după o furtună de 40 de minute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O puternică furtună izbucnită aseară în municipiul Rădăuţi, a creat panică în rândul locuitorilor, lăsând pagube în urmă şi blocând temporar atât traficul rutier cât şi cel feroviar.
Şosele blocate de arbori dislocaţi de vânt, stâlpi de la reţeaua electrică rupţi, acoperişuri de bloc pe trotuare, ţigle şi cioburi de sticlă în apartamente, autoturisme turtite de copaci – aceasta era imaginea municipiului Rădăuţi ieri seară, în jurul orelor 20,00.
Marţi seară, puţin după orele 19.00, cerul s-a întunecat brusc. Norii negri, ameninţători care au acoperit municipiul au reuşit să creeze o atmosferă aproape identică cu cea din reportajele difuzate de National Geographic în seria „vânători de furtuni”.
La orele 19,20 a început furtuna. Primele rafale de vânt, deosebit de puternice, anunţau dezastrul ce avea să vină. În următoarele 20 de minute aversele torenţiale, descărcările electrice şi vântul foarte puternic au reuşit să rupă arbori, să ridice acoperişuri de case şi de blocuri, chiar să rupă tabla de pe Mănăstirea Bogdana.
În jurul orelor 20,00 când furtuna a încetat, cine a reuşit să facă un tur de oraş s-a speriat. Circulaţia rutieră spre Suceava era întreruptă din cauza unui brad care căzuse perpendicular pe şosea dar şi pe reţeaua electrică şi deplasase doi stâlpi. Acoperişurile mai multor blocuri de pe Calea Bucovinei, de pe strada Grănicerului, dar şi acoperişurile a mai bine de 30 de case şi garaje din municipiu căzuseră la pământ, dar şi peste câteva 20-30 de autoturisme, care fuseseră avariate grav.
Chiar în curtea Poliţiei Municipiului, două Dacia Logan şi o Solenza fuseseră lovite serios de un brad rupt de vânt. Zeci de apartamente au rămas fără ferestre, la fel şi fără balcoane, însă imaginea cea mai cruntă era în centrul municipiului, unde aversele de vânt au rupt copacii, ba chiar au smuls arborii din pământ, majoritatea aleilor fiind impracticabile.
O garnitură de tren a fost nevoită să staţioneze în municipiu aproximativ 30 de minute până la înlăturarea arborilor şi a crengilor care acopereau calea ferată.
În acelaşi timp, trebuie menţionat că mai multe magazine şi localuri au fost afectate de furtuna de ieri. Până la ora realizării acestui material nu fusese anunţată nici o victimă omenească, însă trebuie spus că alimentarea cu energie electrică şi cu gaz metan a fost afectată în câteva zone din municipiu.
Echipaje numeroase de pompieri, suplimentate cu efective de la Siret, lucrau aseară la îndepărtarea arborilor în vederea deblocării traficului.
Cu mai multe amănunte vom reveni mâine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăpăd la Rădăuţi, după o furtună de 40 de minute.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 12 voturi
Prăpăd la Rădăuţi, după o furtună de 40 de minute4.4512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Offfffffffff trimis de
(24 iun 2009, 14:50:00
De cand cu primarul asta olarean se intampla ba sa nu fie apa calda,ba gaz,acum numai asta mai lipsea radautenilor...dar,nu ne putem pune cu Mana lui DUMNEZEU si trebuie sa ne multumim cu ce avem!
2.   Rosu 'n gat trimis de
(24 iun 2009, 15:59:17
pai asa e , treburile edilitare sunt grele insa se aude ca tine sub limba sau pe maseluta de minte cate o "bila" , e mai simplu , apoi nu te mai doare capul de probleme . Mai trage pe o nara ....numai cand face rosu-n-gat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei