Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Licitaţie

Primăria Suceava vrea să modernizeze 173 de km de reţea de iluminat public

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei 173 de kilometri de reţea de iluminat public din Suceava, recent preluaţi de Primărie de la E.ON, vor face obiectul unei amplu program de modernizare, pe care municipalitatea vrea să îl realizeze în parteneriat cu o firmă privată.

Mai exact, întreaga reţea va fi scoasă la licitaţie, luna viitoare, în vederea modernizării acesteia de către o firmă privată, care va înlocui nu doar corpurile de iluminat, cu altele economice, ci şi stâlpii din municipiu, cu alţii mai aspectuoşi. Firma respectivă îşi va putea recupera investiţia din economiile făcute la factura lunară de energie electrică folosită la iluminatul stradal.

“În urma contractului semnat de Primăria Suceava cu E.ON România, municipalitatea a preluat 172,79 kilometri de reţea de iluminat public, precum şi 3110 stâlpi de iluminat, cărora le corespund 3108 corpuri de iluminat.

Din aceştia, 1200 sunt stâlpi de metal, cu o înălţime de 9 metri, 1037 de stâlpi de metal, cu o înălţime de 5 metri, 794 stâlpi de beton cu o înălţime de 10 metri şi 78 de stâlpi de beton de 5 metri înălţime”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În prezent, municipalitatea suceveană lucrează la întocmirea caietului de sarcini prin care va delega gestiunea iluminatului public unei firme private, care se va ocupa nu doar de reparaţiile curente, ci şi de modernizarea şi extinderea reţelei.

“În municipiu sunt reale probleme privind iluminatul public, au fost accentuate odată cu lucrările care s-au făcut pentru reabilitarea termică şi la reţelele de apă şi canalizare. Din păcate structura edilitară a acestor reţele nu este actualizată în planşe şi la intervenţii se produc adesea avarii”, a adăugat Lungu.

Lucrările de reabilitare a iluminatului public ar putea fi demarate efectiv chiar din luna august a acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să modernizeze 173 de km de reţea de iluminat public.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Primăria Suceava vrea să modernizeze 173 de km de reţea de iluminat public2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(23 apr 2009, 16:40:13
sa nu se inteleaga gresit,dar aici nu e vorba de vreun proiect facut de cei de la primarie, este o obligatie asumata de toate statele UE,pana in 2010-2011 trebuie inlocuit vechiul bec cu cel econom (nepoluant) in toate orasele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei