Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Abandonaţi în mizerie

Blocuri ANL, pe un munte de dejecţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Zeci de oameni din Fălticeni au ajuns bătaia de joc a reprezentanţilor Primăriei locale. Problemele grave semnalate de locuitori sunt tratate cu nepăsare de ani de zile, iar demersurile de până acum nu au avut nici un efect.

 

Locatarii din blocul ANL situat pe strada „2 Grăniceri” din Fălticeni au fost aduşi la exasperare de canalizarea imobilului. Deşi problemele se repetă de când acest bloc a fost dat în folosinţă, de aproape cinci ani, proprietarul, recte Primăria Fălticeni, nu a făcut nici un demers pentru a-i scăpa pe oameni de coşmar.

„De două ori pe lună, sau mai des, subsolul blocului se umple de dejecţii din cauza canalizării prost realizate de constructor. Canalul din spatele blocurilor este vinovatul, după spusele celor de la Primărie, care pasează problema de cinci ani, dar, mai rău, nici nu vor să audă de aşa ceva, cică e problema noastră şi trebuie să ne descurcăm. Dar, cine a luat în primire lucrarea, nu Primăria? Blocul nu este al locatarilor, ci al celor de la Primărie, care ştiu doar să mărească chiria”, au mărturisit oamenii din acest bloc.

Aşa se face că subsolul blocului se transformă într-un adevărat focar de infecţie pentru locatari, un loc de unde bolile se pot răspândi cu uşurinţă duse de ţânţari şi muşte.

 

Primarul Tofan, acuzat că nu se interesează de problemă

O altă nemulţumire a oamenilor din blocul ANL de pe strada „2 Grăniceri” este legată de zona în care a fost inclus imobilul. Locatarii cred că nu se justifică includerea în zona A, unde impozitele sunt mai mari, şi asta pentru că ei consideră că se află într-o zonă periferică a oraşului, la depărtare de centru, piaţă sau şcoli.

„Blocul a fost dat în chirie fără apă rece, fără lumină, fără gaz, fără căldură. Noi, locatarii, am umblat pentru avize, proiecte la gaz, deschideri, branşamente, contoare, tablouri de siguranţe, tâmplăria este jalnică, geamuri care nu se închid şi acolo unde se închid vezi cerul printre tocuri. Noi, chiriaşii, suntem bătaia de joc a primarului şi a celui care răspunde de blocul ANL, domnul Cireş”, au răbufnit oamenii.

Locatarii de la ANL-ul din „2 Grăniceri” îl acuză pe primarul Vasile Tofan că nu s-a preocupat să remedieze deficienţele pe care i le-au semnalat şi au mărturisit că nu mai întrevăd şanse de rezolvare a problemelor.

 

Tofan: „O să merg acolo să văd cum stă treaba”

Vasile Tofan, primarul din Fălticeni, a părut oarecum surprins de abordarea acestui subiect. După ce mai întâi a spus că lucrurile nu stau chiar aşa şi că, anul viitor locatarii îşi vor putea cumpăra imobilele, ulterior, edilul din Fălticeni a revenit şi a adăugat „nu ştiu acum despre ce este vorba. În Fălticeni sunt câteva mii de blocuri şi nu ştiu totul despre fiecare din ele. O să merg acolo mâine (n.r. – astăzi) şi o să văd cum stă treaba”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocuri ANL, pe un munte de dejecţii.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Blocuri ANL, pe un munte de dejecţii3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei