Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi

Preotul din Ţibeni, chemat să dea explicaţii conducerii Arhiepiscopiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În urma materialului publicat ieri în Monitorul de Suceava, Turnul Babel. 

Afişe cu un enoriaş zoofil, împărţite de preot la biserică”, conducerea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor s-a declarat nemulţumită de atitudinea preotului Valentin Puşcaşu din Ţibeni, drept pentru care l-a chemat astăzi la Arhiepiscopie, pentru a da explicaţii. 

Tot astăzi, este aşteptat la Arhiepiscopie, pentru o discuţie cu conducerea, protopopul de Rădăuţi, preotul Nicolae Vârtea, despre care preotul Valentin Puşcaşu spune că ar fi fost de acord cu „isprava” de la Ţibeni.

Consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul iconom stavrofor Gheorghe Brădăţan, ne-a spus că a fost deranjat de faptul că preotul Valentin Puşcaşu a luat anumite decizii şi a făcut declaraţii presei, susţinând că are aprobarea Protopopiatului de Rădăuţi, atâta timp cât la „centru”, conducerea Arhiepiscopiei nu a fost informată de cele întâmplate la Ţibeni.

 

Îngrijorare pentru mama bărbatului acuzat

Preotul Brădăţan s-a declarat îngrijorat şi de situaţia stânjenitoare în care se află Maria Robu, mama bărbatului din Ţibeni, Cornel Robu, în vârstă de 37 de ani, acuzat de preotul Puşcaşu că ar fi avut relaţii sexuale cu animalele sătenilor.

„După ce vom vedea ce are de declarat preotul din Ţibeni”, ne-a mai spus părintele Brădăţan, „trebuie să vedem şi ce este de făcut pentru bătrâna de 72 de ani, mamă a 11 copii, care, după cum am citit în ziar, este pusă într-o situaţie foarte delicată”.

„Era să cad jos când am văzut hârtia. Sunt femeie bătrână şi bolnavă, am crescut 11 copii şi un nepot cu frică de Dumnezeu şi ruşine de lume şi uite ce am ajuns. Nici pe la biserică nu mai trec acum de teamă să nu se răzbune preotul pe mine”, a declarat Maria Robu, pentru „Monitorul de Suceava”.

 

Făcuţi de ruşine în public

Rudele lui Cornel Robu spun că gestul preotului, de a împărţi afişe enoriaşilor veniţi la slujba de duminică, i-a luat prin surprindere. Prin afişele sale, preotul făcea un apel către oameni „să nu-l mai luaţi pe Robu Cornel la muncă. Este nebun cu acte în regulă şi dacă îl primiţi în curţile dumneavoastră îl încurajaţi să facă tot felul de infracţiuni. Se ştie că este zoofil, adică întreţine raporturi sexuale cu vacile şi oile. De aceea ar trebui să vă fie greaţă de el, nu să-l primiţi în curte. Până la internarea sa într-un sanatoriu de boli mintale, feriţi-vă de el şi de mama sa Robu Maria, care îl foloseşte împotriva vecinilor cu care se află în conflict, bazându-se pe faptul că fiul ei este nebun şi nu răspunde în faţa legii!”.

 

Acuzaţii fără probe

Rudele bărbatului acuzat de zoofilie recunosc că acesta are probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu oligofrenie de gradul doi, dar spun că este sub tratament. „E bolnav, ia tratament şi nu face probleme nimănui. Dacă era agresiv nu-l internau medicii la care merge pentru consult?  E foarte grav că preotul s-a folosit de biserică pentru nişte răfuieli personale”, a declarat Victor Robu, fratele bărbatului luat în colimator de preotul Valentin Puşcaşu.

Oamenii din Ţibeni cred că adevărul este pe undeva la mijloc şi că preotul ar trebui să dea dovadă de mai multă înţelepciune în conflictul cu familia Robu, mai ales că sunt şi vecini. Poliţiştii din Satu Mare, comună care are în componenţă şi satul Ţibeni, au precizat că acuzaţiile de zoofilie şi ameninţări nu au putut fi dovedite şi că singurul aspect cert este distrugerea de către Cornel Robu a unei lunete a autoturismului preotului Puşcaşu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul din Ţibeni, chemat să dea explicaţii conducerii Arhiepiscopiei .
 Vizualizări articol: 1682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preotul din Ţibeni, chemat să dea explicaţii conducerii Arhiepiscopiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   2 pentru 1 trimis de
( 1 apr 2009, 18:06:01
este nevoie de mintile a 2 jurnalisti pt asa un articol???

AAA!!! Scuze.......pe dl. NEAGU nu-l putem pune la socoteala
2.   PUSCASUL trimis de
( 1 apr 2009, 20:53:17
CARE ESTE ADEVARATUL ROL A UNUI PREOT ?

PROPUN LUI PUSCASUL SA SE LESE DE PREOTIE SI SA DIVULGE SI PE CEI CARE SE SPOVEDESC LA EL CA .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei