Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-au ţinut de cuvânt

Podul de lemn de la Marginea, închis de săteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sătenii din Marginea au decis ieri să închidă podul de lemn construit peste râul Suceviţa de pe drumul naţional 17A, care face legătura între Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

Pentru ca nici o maşină să nu mai traverseze podul, reprezentanţii societăţii civile din Marginea au răsturnat două maşini cu balast pe fiecare din cele două maluri ale cursului de apă.

Arcadie Boicu, reprezentantul societăţii civile din Marginea, a declarat că închiderea circulaţiei s-a decis abia după ce autorităţile şi-au respectat promisiunea şi au asfaltat ruta ocolitoare dată în folosinţă după inundaţiile din vara anului trecut, când podul de beton de peste râul Suceviţa a fost distrus.

„Noi ne-am ţinut de cuvânt şi am oprit circulaţia pe podul construit în luna februarie. Urmează ca vineri, în cadru festiv, să demontăm podul de lemn”, a precizat Arcadie Boicu.

Podul de lemn de la Marginea a fost construit într-o singură zi, pe 6 februarie 2009, după ce sătenii s-au săturat să asculte promisiunile fără acoperire ale autorităţilor.

Cu forţe proprii, oamenii au ridicat construcţia fără să ia în considerare ameninţările potrivit cărora se vor alege cu dosar penal, pentru că nu au autorizaţii de la Apele Române pentru a efectua lucrări în albia unui râu. 

Pe acest pod au putut circula timp de aproape două luni maşini cu tonaj mai mic de 2,5 tone, iar între timp autorităţile au reuşit să asfalteze ruta ocolitoare prin care se făcea accesul de pe malul drept pe malul stâng al râului Suceviţa.

Între timp, lucrările la podul mare de peste râul Suceviţa, ale căror costuri au fost estimate la 3,8 milioane de lei, se derulează la „foc scăzut”, deşi termenul de finalizare, august 2009, se apropie cu paşi repezi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul de lemn de la Marginea, închis de săteni.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 11 voturi
Podul de lemn de la Marginea, închis de săteni2.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pod de lemn trimis de
( 1 apr 2009, 21:29:24
autoritatile astea de **** ar putea sa-si bage dosarele penale fix in cur

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei