Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


4-0 cu Austria, scorul perfect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hai să zicem şi noi vorba aia mare pe care o zic fotbaliştii când înfrângerile îi transformă în filosofi: viaţa merge înainte. Bun, înainte îi avem pe austrieci. Dacă vom învinge azi la Klagenfurt, probabil că Piţurcă va încerca să tragă spuza pe turta lui, invocând arbitrajul şi ghinionul de la Constanţa pentru a nu părăsi jilţul de selecţioner decât în cazul unei demiteri. Asta ar însemna că se cramponează de niscai marafeţi în cont. Sper să nu fie cazul, dimpotrivă, să-şi ofere prilejul de a spune: “Să nu se mai lamenteze Lucescu atâta cu demiterea lui după 4-0 cu Austria, că uite, eu plec singur tot după 4-0 cu Austria…”

Ideea că Piţurcă n-o să rişte azi cu Max Nicu mă bântuise şi pe mine. Dar nu pentru că ar fi un mare risc în sensul în care percepem noi riscul, ci în felul întortocheat în care îl pricepe el. Adică nu-şi poate permite să joace neamţul, că poate joacă bine şi-l umple pe selecţioner de respect! Drept e că şi tanti mama lu’ Nicu prea a sărit să-şi apere puiul de parcă acesta juca la copii şi juniori.

Apropo de respect, am amintit de episodul Daniel Niculae, convocat şi anunţat abia pe Otopeni că nu a fost oprit în lot. Dar asta nici nu se compară cu declaraţia despre Ogăraru, pe vremea când acesta era în mare formă la Ajax şi toată lumea îl cerea la naţională. Ei bine, diplomatul Piţi se trezeşte să spună că se vor convinge şi cei de la Ajax că au luat un jucător care face două greşeli mari pe meci! Iată ce înseamnă un adevărat profesionist dublat de un om cu caracter: spune lucrurilor pe nume!

Pentru a încheia totuşi într-o atmosferă destinsă, să spunem că l-am savurat pe Ilie Balaci într-o emisiune televizată, după ce acesta (se) consumase la meciul cu Serbia... Astfel că “minunea blondă” a trebuit să silabisească numele lui Codrea şi Contra, pentru a nu-i încurca între ei. În rest a fost haios încercând să-l scoată basma curată pe Dorel Stoica. Îmi imaginez că l-o fi sunat la pauză: Dorele, probleme mă?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4-0 cu Austria, scorul perfect.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
4-0 cu Austria, scorul perfect5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei