Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De astăzi

Medicii vor folosi un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De astăzi, 1 aprilie, medicii vor folosi un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale clinice şi de internare, ca imprimat cu regim special, în baza căruia se recomandă specialitatea clinică din ambulatoriu sau din spital căreia urmează să se adreseze pacientul pentru a primi îngrijiri medicale.

Această prevedere este reglementată într-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, potrivit căruia  recomandarea pentru servicii medicale de specialitate şi internarea în spital, atunci când este cazul, se fac numai pe formularul cu regim special.

Ieri, purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a anunţat că biletul unic de trimitere va fi distribuit medicilor începând de astăzi, iar aceştia răspund pentru veridicitatea datelor înscrise în rubricile completate.

 

Singurul document de recomandare luat în considerare

„În afara acestui tipizat, nu pot fi folosite alte formulare pentru recomandarea de servicii medicale clinice sau în vederea internării în spitale, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Biletele de trimitere/internare se completează de medicii de familie, medicii de specialitate din ambulatoriul de specialitate, în contract cu CAS Suceava sau care au convenţii încheiate cu CAS pentru eliberarea acestora, precum şi de medicii din spitale pentru pacienţii spitalizaţi care necesită, la externare, recomandare pentru servicii de recuperare-reabilitare în ambulatoriu sau în spitale de recuperare. Este interzisă emiterea biletelor de trimitere/ de internare de medicii care nu sunt în contract sau nu au convenţii încheiate cu CAS Suceava şi de medicii din spitale pentru pacienţii spitalizaţi, în decursul internării acestora, deoarece tratamentul pacienţilor internaţi se asigură integral de către spital, indiferent de afecţiunile asociate”, a adăugat Anda Sălăgean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii vor folosi un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Medicii vor folosi un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei