Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Verdict

Studenţii criminali din Suceava au luat ani grei de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prima fază a procesului în care sunt judecaţi Alina Mihaela Horeanu, de 22 de ani,  şi Vlad Irimia Scurtu, de 20 de ani, studenţii suceveni care în februarie 2007 l-au ucis cu sălbăticie într-un apartament din Iaşi pe directorul unei firme din Botoşani, s-a încheiat. Judecătorii de la Tribunalul Iaşi le-au dat ani grei de închisoare celor doi suceveni, şi i-au obligat şi la plata unor despăgubiri uriaşe. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Iaşi.

 

După un proces care a durat un an de zile, magistraţii ieşeni au dat ieri verdictul în cazul studenţilor Alina Mihaela Horeanu şi Vlad Irimia Scurtu. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav şi au primit ani grei de puşcărie. Dacă Alina Mihaela Horeanu va avea de stat după gratii 20 de ani, iubitul de atunci al fetei, Vlad Irimia Scurtu, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare. În plus, cei doi au fost obligaţi de instanţă să plătească 880.000 de lei daune morale şi materiale familiei victimei, precum şi suma de 500 de lei lunar drept pensie de întreţinere a celor doi copii rămaşi în grija Anişoarei Mancaş.

În acelaşi dosar, Daniel Brăiescu şi Alexandru Stan, cei doi complici care i-au ajutat pe suceveni să ascundă cadavrul lui Daniel Mancaş, au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tăinuire, favorizare şi nedenunţarea infractorului.

 

Pentru ce au primit aceste condamnări

Crima care i-a avut în prim-plan pe cei doi suceveni s-a petrecut în februarie 2007, într-un apartament din cartierul ieşean Nicolina.

Cu ocazia audierilor din timpul procesului, Alina Horeanu a recunoscut totul şi a oferit şi date suplimentare. Ea a precizat că l-a cunoscut pe Daniel Mancaş pe site-ul neogen.ro şi a avut o relaţie cu acesta. "Am început o relaţie cu acesta în iunie 2006 şi am terminat-o în luna august, când am aflat că era căsătorit", a spus Horeanu în faţa instanţei.

Ulterior, Vlad Scurtu ar fi devenit iubitul tinerei, iar cu Mancaş ar fi continuat să se mai vadă „doar ca amici”. Horeanu susţine că Scurtu i-ar fi cerut să rupă orice relaţie cu Mancaş, iar ea ar fi stabilit o întâlnire pe data de 9 februarie 2007.

Timp de două ore, tânăra ar fi discutat cu Daniel Mancaş în dormitor, în timp ce Scurtu ar fi fost în sufragerie. „I-am spus că vreau să-mi văd de viaţa mea şi că m-a minţit de la bun început. S-a enervat şi m-a lovit cu palma peste faţă”, a mărturisit Horeanu. Atunci ar fi intervenit şi Scurtu, care i-ar fi cerut lui Mancaş să plece.

Cei doi au început să se îmbrâncească, iar ulterior totul a degenerat într-o bătaie. „Eu am mai rămas un minut în cameră şi, când am intrat în sufragerie, am văzut că partea vătămată avea un briceag tip fluture în mână, iar Vlad încerca să îl deposedeze de acesta”, a adăugat Alina Horeanu.

Ea a recunoscut că l-ar fi lovit pe Mancaş cu o bâtă, iar acesta i-a smuls obiectul din mână. În urma altercaţiei, Scurtu i-ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit lui Mancaş. Acesta ar fi căzut în sufragerie, însă ar fi fost încă în viaţă. „Vlad s-a întors spre mine şi mi-a spus că din cauza mea s-a întâmplat asta, pentru că nu am fost tranşantă, cerându-mi să-l termin. În acel moment, am luat cuţitul de jos şi am aplicat o lovitură în zona gâtului. Vlad era furios, iar eu m-am speriat, mi s-a făcut frică”.

 

Au ascuns cadavrul în pădurea de la Ilişeşti

Cei doi suceveni au decis să scape de cadavrul lui Daniel Mancaş pentru ca nimeni să nu mai afle ce s-a întâmplat. În acest sens i-au chemat în ajutor pe doi prieteni, tot studenţi, Daniel Brăescu şi Alexandru Stan. Cei patru au pus cadavrul în portbagaj şi l-au adus tocmai la Suceava, în pădurea de la Ilişeşti, pe drumul spre Ciprian Porumbescu.

Pentru a fi siguri că nimeni nu va găsi corpul neînsufleţit al lui Mancaş, cei patru au cumpărat pământ de flori şi s-au întors la Ilişeşti. Aici au stropit corpul cu trei-patru pungi de clor şi au turnat pământul peste el. Totul a ieşit la iveală câteva luni mai târziu, la sfârşitul lui aprilie, când autorii faptei au fost prinşi de poliţişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii criminali din Suceava au luat ani grei de închisoare.
 Vizualizări articol: 1762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Studenţii criminali din Suceava au luat ani grei de închisoare3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca in filme! trimis de
( 1 apr 2009, 11:19:23
Foarte trista si infricosatoare povestea! Au de suferit o sotie si copilasi nevinovati. Daca ei nu atingeau nivelul de satisfacere a fericirii marelui director uite unde se ajunge! Cand cauti mai si gasesti! Incurajari sincere sotiei si copilasilor. Iti dai seama cat de fals e omul de langa tine numai dupa o tragedie....
2.   Mica pedeapsa trimis de
( 1 apr 2009, 12:39:54
Daca ai mintea sa faci asa ceva trebuie sa suporti consecintele. Sunt curios cata puscarie au primit prietenii care i-au ajutat sa transporte cadavrul? Trebuie sa ai un pic de curaj sa umbli cu un cadavru in portbagaj de la Iasi la Ilisesti ! Inchisoare pe viata pentru criminali de genul asta! Auzi a luat cutitul de jos si ia dat cu el in gat ca era speriata!!!
3.   ///////////////// trimis de
( 1 apr 2009, 14:49:52
aia din poze cine e ?
3.1  RE: ///////////////// trimis de
( 1 apr 2009, 15:12:50
Criminala/amanta...
4.   Neogen trimis de
( 1 apr 2009, 21:13:20
ca sa vezi unde te poate duce neogenu' sau alte situri similare de socializare cica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei