Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Marea sărbătoare a românilor de pretutindeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi în România ne lăbărţăm într-un lan de 1 aprilie, putând considera că avem la dispoziţie 365 de 1 aprilie anual iar în anii bisecţi 366, 1 aprilie din calendar rămâne ziua noastră naţională. Această dată înseamnă enorm pentru noi. Ea ne dă fiinţă, ne dă identitate. Iar fiece clipă trăită pe pământ strămoşesc o prefacem într-o ofrandă adusă acestei mari sărbători a neamului.

Îmi aduc aminte cum am savurat, acum vreo cinci ani, un astfel de 1 aprilie care, se înţelege, calendaristic n-a coincis cu 1 aprilie. Atunci, însuşi preşedintele ţării a tras o păcăleală vârtoasă, în urma căreia cred că mai râde şi acum. Dar să vă împărtăşesc deliciile acestei păcăleli, tipice pentru România.

Ziarele scriseseră pe larg despre un important director de teatru, care încălca sistematic „legea dreptului de autor”. Mai grav, el n-o făcea din prostie, prin furtişagurile sale bucurându-se de bani frumoşi, pe care-i risipea pe minorele şi majorele plăceri ale vieţii. Altfel zis, un potlogar. Ca unul care ştie că dezvăluirile din presă nu-s simplu lătrat la lună, am aşteptat cu firească emoţie consecinţele. Iar ele n-au întârziat să apară, de la cel mai înalt nivel al ţării.

Drept urmare, într-o bună zi, preşedintele ţării l-a chemat la el pe răufăcător. Aha, am rostit în sine-mi, să vezi c-o să-i pună personal cătuşa. Bine îi face!

Dar, nu. Preşedintele l-a chemat la el şi l-a decorat cu ordinul „Serviciu credincios în grad de cavaler”. Hahahaha!!! Desigur, poanta şi-ar fi pierdut din savoare, dacă preşedintele l-ar fi decorat pe împricinat cu ordinul „Deserviciu credincios în grad de potlogar”. Dar aşa, totul a fost perfect.

La mulţi ani, români de pretutindeni, de ziua naţională! Şi nu uitaţi: avem o ţară; avem, unul după altul, nişte preşedinţi. La aşa ţară, aşa preşedinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marea sărbătoare a românilor de pretutindeni.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Marea sărbătoare a românilor de pretutindeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei