Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2009 - Anul XIV, nr. 59 (4045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instanţe

Suspect de tâlhărie, arestat de două ori de Judecătorie, eliberat de fiecare dată de Tribunal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un tânăr reţinut de poliţie pentru o tâlhărie comisă în municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost arestat de două ori până acum de Judecătoria din localitate, şi fost pus în libertate de fiecare dată, după ce a înaintat recursuri la Tribunalul Suceava. Un alt tânăr, acuzat şi el de aceeaşi faptă, a fost eliberat la primul recurs, şi aşteaptă o a doua decizie în cursul zilei de astăzi, tot la Tribunalul Suceava.  

Fie că magistraţii din Câmpulung Moldovenesc nu şi-au făcut bine treaba, şi au luat decizia de a-i aresta pe cei doi, deşi nu se impunea, fie că judecătorii de la Tribunalul Suceava au admis nejustificat recursurile, situaţia este una cel puţin ciudată şi deranjantă, poliţiştii care i-au prins pe cei doi şi au alergat ulterior după ei fiind revoltaţi de această situaţie.

 

Unul dintre suspecţi, recidivist

După cum am mai relatat în paginile cotidianului nostru, pe 23 februarie a.c., un bărbat din Câmpulung Moldovenesc a fost tâlhărit la câţiva metri de casă de doi indivizi, care l-au lovit cu pumnii şi picioarele şi i-au luat două telefoane mobile, actele de proprietate şi cheile unui autoturism, precum şi suma de 900 de lei.

Din cercetările oamenilor legii a rezultat că victima a fost tâlhărită chiar de partenerii de pahar cu care a petrecut câteva ore într-o crâşmă. Autorii au fost identificaţi în persoana numiţilor Ovidiu Doroftei, în vârstă de 21 de ani, localnic şi Radu Filimon, de 20 de ani, din comuna ieşeană Lespezi.

Cum era vorba de o faptă gravă, care impune de obicei cercetarea în stare de arest, cei doi au fost reţinuţi de poliţiştii din Câmpulung şi duşi în vederea arestării la Judecătoria locală, care a emis pe numele ambilor mandate de arestare pentru 29 de zile. Recursul înaintat la Tribunalul Suceava le-a dat însă câştig de cauză pe un viciu de procedură, anume că cei doi nu au avut avocaţi diferiţi, ceea ce contravine unui caz de acest gen. La câteva zile după eliberare, luni, 9 martie, poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc au plecat în căutarea celor doi, pentru a-i prezenta din nou Judecătoriei din localitate, cu propunere de arestare preventivă. La distanţă de două zile, luni, respectiv miercuri (decalaj apărut deoarece Radu Filimon nu a fost iniţial de găsit), cei doi au primit din nou mandate de arestare pentru 29 de zile, din partea judecătorilor din Câmpulung Moldovenesc.  

Ajuns miercuri la Tribunalul Suceava cu un nou recurs, Ovidiu Doroftei a fost eliberat a doua oară, de această dată motivaţia fiind, conform unor surse neoficiale, faptul că acesta, deşi recidivist, nu reprezintă un pericol public.

Astăzi, la Tribunalul Suceava va fi judecat şi recursul celui de-al doilea acuzat.          

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspect de tâlhărie, arestat de două ori de Judecătorie, eliberat de fiecare dată de Tribunal .
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suspect de tâlhărie, arestat de două ori de Judecătorie, eliberat de fiecare dată de Tribunal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei