Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitate intensă

Zeci de dosare penale în lucru la DNA Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Corupţia este în creştere în judeţ, lucru demonstrat şi de sporirea numărului de dosare aflate în lucru pe mesele procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Dacă în cursul anului 2007 s-au înregistrat 66 de dosare privind infracţiuni de corupţie, anul trecut au fost 90 de cauze, câte 45 pentru fiecare procuror în parte.

 

Creşterea faptelor de corupţie înregistrate în judeţul Suceava a adus şi o diversificare a acestora. Printre noile fapte instrumentate de procurorii DNA Suceava se numără cele având ca obiect obţinerea şi utilizarea banilor proveniţi din fonduri europene, dar şi infracţiuni specifice frontierei, o zonă extrem de sensibilă, mai ales că este vorba de graniţa Uniunii Europene cu statele din fosta URSS.

„Chiar dacă anul trecut au fost de rezolvat mai multe cauze decât în 2007, activitatea s-a îmbunătăţit atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ. Pe viitor vom acorda o atenţie sporită spre dosarele penale ce vizează persoane care, prin natura funcţiilor deţinute şi prin prejudiciile cauzate bugetului public, pot fi considerate că se încadrează în categoria cauzelor de mare corupţie”, a declarat Marius Surdu, procurorul şef al DNA Suceava.

Munca de anul trecut de la Serviciul Teritorial Suceava al DNA a fost apreciată şi de şefii de la Bucureşti, care au precizat că „a crescut eficienţa” în dosarele instrumentate.

 

Oameni politici şi poliţişti de frontieră, printre cei trimişi în judecată

În cursul anului trecut, procurorii anticorupţie din Suceava au finalizat cu rechizitoriu 5 dosare. Printre cei trimişi în judecată se numără oameni politici, inspectori vamali, poliţişti de frontieră, administratori de firme, dar şi angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Dosarul cu cei mai mulţi inculpaţi a fost finalizat spre sfârşitul anului 2008. Prin rechizitoriul de sesizare a instanţei, s-a dispus trimiterea în judecată a patru foşti sau actuali poliţişti de frontieră. Este vorba de Gabriel Narcis Chira, Costel Halip, Călin Costel Cercel şi Romeo Ioan Deleanu. Cei patru sunt acuzaţi că au consemnat în fals, respectiv că au influenţat acest lucru, într-un proces verbal privind confiscarea a 40 de rochii de mireasă aduse ilegal din Ucraina, când în realitate era vorba de 120 de rochii. Un alt caz legat de frontieră îl priveşte pe inspectorul vamal Dragoş Viorel Gâză, care făcea parte dintr-o reţea de traficanţi de ţigări.

În privinţa dosarelor cu fonduri europene, DNA Suceava a finalizat anul trecut două astfel de cauze. Una priveşte investiţia realizată la Centrul de Afaceri Bucovina din Salcea şi la care s-a stabilit că o firmă din Buftea a folosit acte false pentru a obţine bani europeni, iar al doilea caz îl priveşte pe Cezar Florin Zaharia, patronul firmei Alumet Suceava, care a folosit banii primiţi în alte scopuri, nu înainte de a prezenta o hârtie falsă.

Ultimul dosar înaintat instanţei de judecată se referă la o asociaţie a PSD Suceava, prin care s-au strâns sponsorizări pentru partid, deşi acest lucru era interzis de lege.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de dosare penale în lucru la DNA Suceava.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de dosare penale în lucru la DNA Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 4 mar 2009, 17:00:27
Pacat ca astia de la DNA isi fac treaba si ii salta,iar judecatorii si avocatii gasesc orice tertip sa-i elibereze. Ultimul caz a fost a celor din PSD...cu sponsorizarile....toata lumea stie de aceste sponsorizari....numai judecatorii nu, RUSINE!...la ora actuala functia de judecator se aseamana cu cea de vidanjor ca prea se spala o mana pe alta. Daca am deranjat vreun judecator imi cer iertare, dar asta e senzatia care o lasati.

PS: Domnilor de la DNA, pe cand ne oferiti si un caz de judecator corupt ?? felicitari pentru ceea ce faceti
2.   Adevarata coruptie incepe de la trimis de
( 4 mar 2009, 18:35:04
judecatorii care judeca...dar cine le poate face ceva???? o sa ii pupe dna si dicotu direct in kurrr....cand vom vedea judecatori infundand puscaria, atunci vom vedea ca incepe sa dispara coruptia.

ex: in conditiile in care un politist de frontiera care face trafic cu tigari prins la locul faptei de 2 ori, arestat de 2 ori, si in mod evident si eliberat de tot atatea ori nu are nici o treaba si face in continuare contrabanda, ne putem da seama de unde porneste de fapt coruptia...pestele de la cap se impute.

exemple sunt multe daca cititi zilnic ziarul.....cine poate face ceva in aceste conditii???? judecatorii se cred Dumnezeu pe pamant....dar se inseala.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei