Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răsplată

Suceveanul Laur Ştefan Hreniuc, bursier al Rotary Club

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pianistul sucevean Laur Ştefan Hreniuc a devenit săptămîna trecută bursier al Rotary Club, o răsplată şi o recunoaştere a rezultatelor obţinute până acum de tânărul pianist, dar şi un ajutor şi o încurajare de a continua munca performantă la pian.

Laur Ştefan Hreniuc va beneficia anual de o bursă în valoare de 500 de euro, oferită de Rotary Club. Organizaţia Rotary Club a fost înfiinţată în anul 1905 la Chicago, în Statele Unite ale Americii. La ora actuală, Rotary Club este prezent în 154 de ţări ale lumii. Încă de la început, Rotary Club a avut ca obiectiv principal încurajarea şi promovarea idealului în ceea ce priveşte munca şi meseria, ideal la care aspiră orice profesiune onorabilă.

Laur Ştefan Hreniuc este elev în clasa a IX-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, şi până acum a concertat pe zeci de scene din ţară şi străinătate, alături de artişti mari ai lumii, precum soprana Mariana Nicolescu, şi a obţinut 60 de premii, dintre care 32 sunt premii întâi. Laur Ştefan Hreniuc a început să studieze pianul de la o vârstă fragedă, iar la cinci ani a susţinut primul său concert.

 

Absolvent al Colegiului Pro

În tot acest timp, de pregătirea pianistului se ocupă mama şi bunica lui, profesoare de pian.

Laur Ştefan Hreniuc este absolvent al Colegiului Pro, instituţie unde a studiat având-o ca profesoară pe Mariana Nicolescu.

Mariana Nicolescu este cea care, în anul 2007, l-a invitat pe Laur Ştefan Hrenciuc să cânte în deschiderea Festivalului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”. Totodată, Laur Ştefan Hreniuc a fost invitat să participe şi la Festivalul Internaţional „George Enescu” din acest an.

Talentul pianistului sucevean l-a cucerit şi pe maestrul Ion Irimescu, care îl invita pe Laur să-i cânte la fiecare aniversare a sa. În anul 2003, maestrul Ion Irimescu i-a trimis o scrisoare sopranei Mariana Nicolescu prin care o ruga să aibă grijă de Laur, care tocmai devenise student al Colegiului Pro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Laur Ştefan Hreniuc, bursier al Rotary Club.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceveanul Laur Ştefan Hreniuc, bursier al Rotary Club3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei