Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezinteres

Absenteism în masă de la sesiunea specială a tezelor unice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Elevii suceveni de clasa a şaptea şi a opta rămaşi cu „restanţe” din primul semestru la una sau mai multe teze cu subiect unic au absentat în masă şi de la sesiunea specială a testării. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a organizat în această perioadă o sesiune specială de susţinere a tezelor cu subiect unic pentru elevii care au absentat de la evaluare în primul semestru de şcoală.

Sute de elevi suceveni din ultimii doi ani de gimnaziu au absentat de la una sau mai multe teze din cadrul sesiunii din primul semestru şi au fost aşteptaţi la sesiunea specială, care a început pe 12 februarie şi s-a finalizat ieri.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 176 de elevi de clasa a şaptea înscrişi la sesiunea specială a tezei la limba română, la testarea de pe 17 februarie au fost prezenţi doar 31. Şi la clasa a opta, prezenţa elevilor suceveni a fost la fel de scăzută. 31 de elevi, din cei 170 de candidaţi înscrişi, au susţinut teza.

Nici la istorie şi geografie, discipline la care susţin teză cu subiect unic doar elevii din ultimul an de gimnaziu, prezenţa candidaţilor nu a fost mare. Din cei 141 de candidaţi înscrişi la teza de geografie, la testarea de pe 12 februarie au fost prezenţi doar 33 de elevi, iar la istorie, din totalul de 33 de elevi înscrişi, au susţinut teza cinci candidaţi.

 

Sesiunea specială s-a încheiat ieri

Sesiunea specială a tezelor unice restante din primul semestru s-a încheiat ieri cu teza la matematică. 286 de elevi suceveni au absentat de la teza din primul semestru, iar Inspectoratul Şcolar Suceava urmează să centralizeze prezenţa elevilor la sesiunea specială.

Până acum, elevii au aflat notele obţinute la istorie şi geografie. Potrivit informaţiilor de la IŞJ, din cei 33 de elevi care au susţinut teza la geografie, cinci candidaţi nu au reuşit să obţină minim nota cinci. 10 candidaţi au luat nota cinci, alţi patru elevi au fost notaţi cu şase şi opt elevi au obţinut nota şapte. Doi elevi au luat nota opt şi trei elevi au fost notaţi cu nouă. Un singur elev a obţinut notă maximă la teza la geografie.

La istorie, toţi cei cinci candidaţi au obţinut note de trecere. Trei dintre aceştia au luat nota şase, un candidat a obţinut nota şapte, iar un alt candidat a fost notat cu opt.

În cel de-al doilea semestru de şcoală, sesiunea de teze cu subiect unic începe pe 5 mai, cu testarea la limba şi literatura română. Aproximativ 16 mii de elevi suceveni de clasa a şaptea şi a opta susţin în acest an şcolar tezele cu subiect unic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absenteism în masă de la sesiunea specială a tezelor unice.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Absenteism în masă de la sesiunea specială a tezelor unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei