Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În aşteptare

Medicii de familie au renunţat la mişcările de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Medicii de familie suceveni au abandonat ideea unor acţiuni de protest, întrucât au fost găsite soluţii pentru acordarea unui buget rezonabil pentru asistenţa medicală primară, a anunţat ieri purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Medicilor de Medicină Generală, dr. Irina Badrajan.

Badrajan s-a arătat mulţumită de rezultatul negocierilor de ieri dintre Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Societatea Naţională de Medicină de Familie, arătând că formula de compromis la care s-a ajuns va permite cabinetelor să-şi continue activitatea în condiţii cât de cât satisfăcătoare.

Astfel, în urma discuţiilor s-a stabilit că pentru trimestrul întâi al lui 2009 valorile vor rămâne neschimbate, la nivelul anului trecut, în timp ce pentru celelalte trei valoarea minim garantată a punctului per capita a scăzut în limita unui buget de austeritate, de la 4,61 la 4,1, iar valoarea minim garantată pe serviciu s-a modificat de la 1,9 la 1,5.

 

Două programe naţionale de sănătate noi, în 2009

Pe de altă parte, în 2009, veniturile lunare de aproximativ 10% ale cabinetelor medicilor de familie, aduse de programul naţional de evaluare a stării de sănătate, vor dispărea odată cu încheierea acestei acţiuni la finele lui ianuarie. În schimb, vor fi derulate alte două, respectiv cel de screening pentru cancerul de col uterin şi cel de prevenţie a bolilor cardiovasculare, care chiar dacă se vor desfăşura pe o perioadă limitată de timp şi vor presupune diverse activităţi şi dotări vor mai aduce doctorilor un ban în plus.

Luni, medicii de familie ameninţaseră cu nu vor ezita să-şi închidă cabinetele şi să plece în concedii de odihnă, în semn de protest faţă de alocaţia bugetară pe 2009, diminuată cu peste 40%. Ei au explicat că doctorii cu mai puţin de 1.500 de pacienţi pe liste nu ar avea nici o şansă să  împiedice falimentul, în condiţiile în care la nivelul sumelor alocate în 2008 cabinetele lor aveau un venit net de numai 1.200 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie au renunţat la mişcările de protest.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Medicii de familie au renunţat la mişcările de protest1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
(19 feb 2009, 07:52:31
iar le faceti publicitate acestor profitori? v-am recomandat prieteneste sa faceti niste deplasari prin judet si sa filmati cu camera ascunsa pe la cabinete si sa luati interviuri la oamenii de pe strada ce spun despre medicul de familie unde stau ore pt. o reteta sau pt. un placebo. iata niste posibile locatii interesante: Liteni, Dolhesti, Dolhasca, Bosanci, s.a.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei