Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conturi grase

Analizele gratuite au crescut veniturile medicilor de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Programul naţional de evaluare a stării de sănătate s-a dovedit util pentru populaţie, care a aflat de ce boli suferă sau ce afecţiuni riscă, dar în acelaşi timp s-a demonstrat benefic şi pentru medicii de familie din judeţ, care şi-au rotunjit simţitor veniturile.

Sumele câştigate de medicii de familie în urma consultului şi a trimiterii pacienţilor la teste, în cadrul respectivului program, s-au adăugat banilor pe care aceştia îi primeau în mod obişnuit pentru pacienţii înscrişi pe liste sau pentru alte servicii prestate.

Datele furnizate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava arată că, pentru serviciile oferite în cadrul acestei acţiuni, venitul unui doctor a fost de circa 22.000 lei.

 

125.636 de suceveni şi-au testat starea de sănătate

Astfel, de la demararea programului de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, din iulie 2007 şi până în ianuarie 2009 inclusiv, medicii de familie, în număr de aproximativ 280, au încasat în total 6.200.199,5 lei.

Bani frumoşi au făcut şi laboratoarele de analize medicale care au semnat în acest scop un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (în număr de 11 iniţial, ulterior 13), ale căror venituri au crescut în această perioadă cu 13.034.908 lei.

În intervalul menţionat, un număr de 390.001 suceveni au fost evaluaţi de medicii de familie, dintre care 319.039 asiguraţi şi 70.962 neasiguraţi.  

Din totalul persoanelor investigate în perioada menţionată, un număr de 125.636 au fost depistate cu risc de îmbolnăvire pentru diverse boli, reprezentând un procent de 32,2 % din populaţia evaluată. Cei în cauză au fost identificaţi cu risc de îmbolnăvire pentru una, două sau mai multe boli, astfel: - pentru diabet zaharat – 114.954 cazuri; - pentru boli cardiovasculare – 27.390 cazuri; - pentru cancer uterin – 5.230 cazuri; - pentru cancer de sân – 2.538 cazuri; - pentru cancer de col uterin – 2.457 cazuri; - pentru cancer colorectal – 1.566 cazuri; - pentru boală renală cronică – 876 cazuri; - pentru accident vascular cerebral – 726 cazuri; - pentru osteoporoză – 402 cazuri.

În vederea completării examenului clinic medical, precum şi  pentru depistarea de noi afecţiuni, în funcţie de vârstă, sex, anamneză, patologii existente şi riscul estimat, laboratoarele de profil din judeţ au efectuat 2.132.427 analize medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Analizele gratuite au crescut veniturile medicilor de familie .
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizele gratuite au crescut veniturile medicilor de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei