Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 feb 2009 - Anul XIV, nr. 35 (4021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuniune

Asociaţia Comunelor propune un Pact Naţional pentru Autonomie Locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Asociaţia Comunelor din România, reunită în şedinţă la începutul acestei săptămâni, a adoptat un document în şapte puncte care vizează punerea în practică a unui set de măsuri menite să consolideze autonomia locală, a anunţat primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc.

Documentul, intitulat Pactul Naţional pentru Autonomie Locală, a fost propus partidelor parlamentare, întrucât măsurile pe care le cuprinde vizează în primul rând o serie de modificări legislative. Astfel, Asociaţia Comunelor din România propune modificarea Legii administraţiei publice locale şi a Legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, astfel încât alegerea consilierilor locali să se facă prin vot uninominal, alegerea viceprimarilor să fie atributul exclusiv al primarului, iar şedinţele de consiliu local să fie prezidate doar de primar.

Potrivit lui Andriciuc, se mai doreşte elaborarea Codului finanţelor publice locale, modificarea şi completarea Codului Familiei, modificarea Legii achiziţiilor publice, consultarea autorităţilor administraţiei publice locale în procesul de luare a deciziilor pentru toate chestiunile care le privesc în mod direct şi, nu în ultimul rând, descentralizarea.

 

Primarii de comune le dau de lucru parlamentarilor

„Am mai solicitat revizuirea cotelor defalcate din impozitul pe venit, astfel încât cota care rămâne bugetelor locale să crească de la 47% la 57%. Apoi am cerut reducerea numărului de avize de la 67 la cinci, pentru accesarea fondurilor europene, cofinanţarea proiectelor să se facă cu bani de la bugetul de stat, iar prima intabulare a terenurilor să fie gratuită. Ne mai dorim ca sumele provenite din  taxa de timbru şi tranzacţiile imobiliare să rămână la bugetele locale, iar cei care depun contestaţii la licitaţii să achite drept garanţie 10% din valoarea investiţiei”, a menţionat primarul de Şcheia.

Potrivit Pactului, proiectele de acte normative vor fi elaborate până la data de 30 iunie 2009, iar punerea lor în practică să aibă loc cel mai târziu începând cu 1 ianuarie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Comunelor propune un Pact Naţional pentru Autonomie Locală.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Asociaţia Comunelor propune un Pact Naţional pentru Autonomie Locală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei