Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Utilităţi şi mediu”

Cinci oraşe sucevene vor primi încă 9,5 milioane de euro pentru termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cinci oraşe din judeţul Suceava ar putea primi încă 9,5 milioane de euro, din creditul contractat de Consiliul Judeţean pentru implementarea proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Decizia a fost luată în urma întâlnirii pe care vicepreşedintele CJ Suceava Daniel Cadariu a avut-o în cursul zilei de ieri cu primarii şi reprezentanţii celor 61 de primării în care se implementează acest proiect.

Cadariu a arătat că va înainta o adresă către Ministerul Finanţelor, prin care va solicita aprobarea transferării a 9,5 milioane de euro din sumele nefolosite pentru investiţiile în reţelele de gaz metan. De aceste fonduri ar urma să beneficieze primăriile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi şi Siret.

„Banii vor fi folosiţi pentru definitivarea lucrărilor realizate prin proiectul 'Utilităţi şi mediu', astfel încât investiţiile să devină funcţionale”, a declarat Cadariu. El a adăugat că în Siret trebuie să se finalizeze investiţiile în reabilitarea centralei termice existente şi a reţelelor de distribuţie, în timp ce în celelalte patru oraşe vor fi finalizate lucrările la centralele termice de cogenerare.

„Împreună cu primarii localităţilor implicate în acest proiect am discutat despre posibilitatea realocării banilor din creditul contractat pentru acest proiect. Asta în condiţiile în care pe componenta de gaze a proiectului nu au fost utilizate toate sumele”, a declarat Cadariu.

 

O parte dintre primari a reclamat lipsa de transparenţă în gestionarea creditului

Vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că din cele 27,5 milioane de euro alocate pentru componenta de gaze, pentru 57 de localităţi, nu au fost folosite aproximativ 15 milioane de euro. El a explicat că după alocarea a 9,5 milioane de euro pentru sistemele de termoficare din cele cinci oraşe, diferenţa de bani nefolosită ar urma să fie restituită băncii finanţatoare.

Pe de altă parte, Cadariu a explicat că în cadrul întâlnirii de ieri, o parte dintre primarii localităţilor implicate în acest proiect a reclamat lipsa de transparenţă în gestionarea creditului de 86,3 milioane de euro pentru „utilităţi şi mediu”.

„În aceste condiţii, ei au solicitat ieşirea din asocierea pe care o au cu administraţia judeţeană. Însă acest lucru este imposibil de realizat, deoarece, conform prevederilor contractului de împrumut, nici una dintre cele 61 de primării implicate şi nici Consiliul Judeţean nu poate ieşi în mod unilateral din această asociere, decât la încheierea perioadei de creditare, care este de 25 de ani”, a mai spus Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci oraşe sucevene vor primi încă 9,5 milioane de euro pentru termoficare.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci oraşe sucevene vor primi încă 9,5 milioane de euro pentru termoficare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei