Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transport

Lumina Sfântă va fi adusă la Mănăstirea Sfântul Ioan în trei felinare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Delegaţia care va pleca la Ierusalim în ajunul Paştelui pentru a aduce Lumina Învierii de la Mormântul Sfânt va fi formată, cel mai probabil, din stareţul Mănăstirii Putna, arhimandritul Velnic Melchisedec, preotul Cătălin Axinte, consilier economic la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, şi un laic. Chiar dacă mai sunt de stabilit câteva aspecte care ţin de Ministerul de Externe Român şi de cel de Interne din Israel, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Consiliul Judeţean au creionat modul de desfăşurare a acestei acţiuni.

Astfel, delegaţia va pleca din Suceava, cu o cursă charter, de pe aeroportul de la Salcea, vineri după amiază sau sâmbătă dimineaţa, la prima oră, spre Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion. Aici, de altfel, aşteaptă toate avioanele care vin după Lumina Harică- din Rusia, Republica Moldova, Grecia şi Cipru, iar în acest an şi din România, din Suceava. De pe aeroport se pleacă spre Ierusalim, situat la circa 50 de kilometri distanţă, probabil cel mai aglomerat oraş în Sâmbăta Mare, cu cei peste 500.000 de pelerini care vin să vadă una din cele mai mari minuni ale Bisericii Ortodoxe.

Puţin după orele amiezii, când apare Lumina Harică pe Mormântul Sfânt, preoţii suceveni vor lua şi ei lumină în mănunchiuri de 33 de lumânări, după care o vor muta în trei felinare speciale şi vor pleca spre Tel Aviv şi apoi la Suceava.

 

Lumina Învierii va ajunge la Mănăstirea Sfântul Ioan în jurul orei 21.00

În cele trei felinare, câte unul la fiecare membru al delegaţiei sucevene, va fi adusă Lumina Sfântă cu avionul, la Mănăstirea Sfântul Ioan. Surse din cadrul Arhiepiscopiei ne-au declarat că ora prognozată pentru ajungerea Luminii la mănăstire este 21.00. De aici se va împărţi, tot în felinare, la toate mănăstirile şi bisericile sucevene, pentru ca cel mai târziu la ora 23.00 să ajungă şi în parohiile din cele mai îndepărtate colţuri ale judeţului.

Toate costurile de deplasarea în Israel urmează a fi acoperite de Consiliul Judeţean.

În cursul zilei de astăzi, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, urmează a avea o întâlnire cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru a pune la punct ultimele detalii care privesc administraţia judeţeană şi forul bisericesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lumina Sfântă va fi adusă la Mănăstirea Sfântul Ioan în trei felinare.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Lumina Sfântă va fi adusă la Mănăstirea Sfântul Ioan în trei felinare3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DIN PACATE:NU! trimis de
(10 feb 2009, 12:24:30
Aceasta lumina nu ne va face mai buni,mai drepti,mai cinstiti,mai buni crestini,chiar daca ne-ar fi trimisa de la Ierusalim , TOT TIMPUL ANILOR!,prin siruri de oameni,ca pentru Olimpiada!E un simbol,o datina,fara prea mult efect...Doar,poate, pentru a se cheltui niste bani...pentru ca unii sa beneficieze inca de o excursie in plus...Atata tot!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei