Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La foc încet

Ritmul înmatriculării autovehiculelor a scăzut de opt ori în ianuarie, faţă de decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Triplarea taxei de poluare a făcut ca funcţionarii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava să aibă un program de lucru omenesc. În ianuarie au fost procesate de trei ori mai puţine documente decât în decembrie 2008, recordul pe această linie înregistrându-se la înmatriculări auto, unde s-au emis de opt ori mai puţine numere de la o lună la alta.

 

Comisarul Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, este de părere că acalmia de la ghişee este doar una temporară.

„Toţi posesorii de autovehicule second - hand aduse din străinătate aşteaptă clarificări privind stabilirea modului de calcul al taxei de poluare. De aici rezultă şi numărul redus de înmatriculări, iar diferenţele din luna ianuarie 2009 faţă de decembrie 2008 sunt semnificative”, a precizat comisarul Florin Chiaptanaru.

Datele statistice arată că în ianuarie s-au înregistrat 314 înmatriculări, în timp ce în decembrie au fost 2.540 de cazuri, adică de opt ori mai mult decât în acest început de an.

Şi la eliberări de numere provizorii se constată scăderi substanţiale, de la 3.957 de cazuri în decembrie 2008, la doar 2.594 în ianuarie 2009.

Explicaţia acestei scăderi este dată de numărul tot mai mic de maşini second care sunt aduse din străinătate.

 

La RAR, programările se fac la maxim o săptămână

Nici la Registrul Auto Român Suceava nu se mai înregistrează nebunia de altădată.

Şeful RAR Suceava, Tiberiu Lupu, a precizat că de aproximativ 10 zile timpul de aşteptare pentru inspecţia unei maşini s-a redus la maxim o săptămână.

„Dacă până în jurul datei de 25 ianuarie aveam programări pentru două luni, acum suntem în măsură să răspundem solicitărilor la o săptămână. Asta se datorează atât faptului că am prelungit programul de lucru, iar pe de altă parte oamenii solicită să le dăm un termen mai îndepărtat, probabil în aşteptarea reducerii cuantumului taxei de poluare”, a spus Tiberiu Lupu.

Explicaţia faţă de această aşteptare este dată de perioada în care o persoană poate circula cu o maşină second adusă din străinătate şi care nu a fost înmatriculată. Potrivit legislaţiei actuale, fiecare proprietar poate obţine trei autorizaţii succesive pentru o perioadă de 90 de zile privind emiterea de numere provizorii, iar dacă acest termen expiră fie alege să o înmatriculeze la preţurile actuale, fie stă cu ea în curte fără s-o poată duce măcar la târgurile auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritmul înmatriculării autovehiculelor a scăzut de opt ori în ianuarie, faţă de decembrie.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ritmul înmatriculării autovehiculelor a scăzut de opt ori în ianuarie, faţă de decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei