Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Proiecte cu greşeli gramaticale pentru Consiliul Local câmpulungean

O parte a funcţionarilor Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc fac greşeli elementare de gramatică sau topică atunci când se apucă să redacteze documente oficiale. Superiorii lor ierarhici se declară miraţi, pentru că nu s-a întâmplat o singură dată, din cauza vitezei, ci greşelile se fac repetat. Mai mult, astfel de greşeli fac şi unii dintre funcţionarii de la care există mai multe pretenţii, pentru că au experienţă şi studii superioare.

Situaţia a fost făcută publică în plenul Consiliului Local de secretarul municipiului. Un proiect pregătit de un funcţionar cu diplomă de inginer a fost retras pentru că era incomplet şi plin de greşeli care nu erau legate doar de necunoaşterea unor prevederi legale.

„Gramatica şi literatura plâng când cineva citeşte această caricatură de proiect redactat de serviciile de specialitate ale Primăriei”, a explicat plenului Consiliului Local secretarul Toader Mîndrilă. Nevoia de a fi rescrise din cauza greşelilor de formă sau de fond face ca o parte dintre proiecte să fie retrase din dezbateri după începerea şedinţelor şi astfel reglementări ce pot fi importante pentru comunitate se amână până la următoarele şedinţe.

Aceasta nu este însă unica surpriză pe care au avut-o recent consilierii în relaţia cu specialiştii din executivul local. Pentru că nu li se mai plătesc ore suplimentare, funcţionarii nu mai stau peste program nici atunci când prezenţa lor este necesară pentru a da explicaţii Consiliului Local reunit în plen despre anumite acte sau rapoarte. Funcţionarii au venit punctuali la astfel de şedinţe, dar, pentru că discuţiile aleşilor s-au prelungit pe alte teme, salariaţii au plecat la ora 16 şi consilierii nu au mai avut cui să ceară explicaţii. Pentru că nu au nici un mijloc de a le impune salariaţilor Primăriei să lucreze fără a fi plătiţi, consilierii au convenit ca următoarele şedinţe să înceapă mai repede şi să fie discutate înainte de ora 16 subiectele ce implică prezenţa şi explicaţiile unor specialişti din primărie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte cu greşeli gramaticale pentru Consiliul Local câmpulungean.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Proiecte cu greşeli gramaticale pentru Consiliul Local câmpulungean2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei