Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2009 - Anul XIV, nr. 26 (4012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analiză

Criza de procurori rămâne marea problemă a Parchetelor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Numărul mic de procurori rămâne în continuare impedimentul principal în buna desfăşurare a activităţii Parchetelor din judeţul Suceava, magistraţii având un volum de muncă foarte mare, cauză din care au mai apărut întârzieri în soluţionarea unor dosare.

Această concluzie vine în urma bilanţului pe anul trecut, referitor la activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi a celor şase parchete de pe lângă Judecătorii din subordine.

După cum se precizează într-un comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Luminiţa Hurjui, în 2008 activitatea a fost desfăşurată cu doar 34 de procurori, dintr-o schemă normală de 51 de posturi. Practic, cu excepţia Parchetului din Vatra Dornei, toate celelalte Parchete au scheme de personal incomplete. Nici în cazul magistraţilor din oraşul montan situaţia nu va rămâne însă aşa, unul dintre procurori urmând să se pensioneze în cel mai scurt timp.

Cei 34 de procurori au avut de soluţionat anul trecut 23.476 dosare, în 549 de cazuri magistraţii efectuând urmărirea penală proprie.

Au fost întocmite 1.005 rechizitorii, fiind trimişi în judecată 1.202 inculpaţi, din care 74 în stare de arest preventiv. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni administrative unui număr 4.104 învinuiţi pentru săvârşirea unor fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracţiuni.

 

600 de dosare la un procuror

„Principala problemă cu care s-au confruntat procurorii în anul 2008 este volumul mare de dosare şi lucrări ce au revenit spre soluţionare fiecăruia. Astfel, fiecare procuror a soluţionat în medie circa 600 dosare, a participat la judecarea a aproximativ 410 dosare, iar primii procurori au soluţionat aproximativ 300 plângeri împotriva soluţiilor”, se precizează în comunicatul de presă.

În unele situaţii, pentru că volumul de muncă de la parchetele locale era foarte mare, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au preluat dosare, fiind vorba de 404 cauze, complexe şi mai vechi de şase luni de zile. Din cauza crizei de personal, trei procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunal au fost delegaţi la unul din Parchetele inferioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criza de procurori rămâne marea problemă a Parchetelor din judeţ .
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Criza de procurori rămâne marea problemă a Parchetelor din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MINCIUNI GOGONATE trimis de
( 3 feb 2009, 15:04:36
E plin de procurori. Si altii care ar vrea sa intre in magistratura sint impiedicati de nemaipomenitul CSM care facea legea intrarilor in magistratura dupa cum vor ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei