Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clemenţă suspectă

Lăsat în libertate după ce a spart nouă biserici, o şcoală şi trei case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ care are la activ mai multe spargeri, printre care şi nouă biserici, i-a convins pe judecătorii din Vatra Dornei că poate fi cercetate în libertate. Culmea este că Daniel Găinescu, de 31 de ani, din Dorna Arini, şi-a recunoscut cele mai multe din fapte, iar când s-a eliberat din Penitenciar, în august 2008, mai avea de executat un rest de pedeapsă de 265 de zile.

Cele câteva luni petrecute în libertate i-au fost suficiente lui Daniel Găinescu pentru a da în jur de 15 spargeri. Ultima acţiune a fost însă cu ghinion, iar poliţiştii l-au prins în flagrant în timp ce spărgea biserica din Pătrăuţi. Reţinut şi trimis la Vatra Dornei, bărbatul a recunoscut că este autorul mai multor spargeri, şase dintre acestea fiindu-i deja probate.

Primul furt a avut loc la scurt timp după ce a ieşit din Penitenciar. Din şcoala din Coverca - Panaci a sustras 747 de lei, iar în biserica din aceeaşi localitate a găsit numai 97 de lei.

Nici rudele nu i-au scăpat lui Daniel Găinescu. Profitând de faptul că fratele său era plecat în străinătate, tânărul s-a cazat în casa acestuia din Panaci. În această perioadă a trecut şi pe la mama şi sora sa, dar nu pentru a le vizita, ci pentru a fura 1.200 de lei şi bunuri de 730 de lei.

Noaptea de Revelion a fost, de asemenea, încărcată pentru recidivist, care a spart o casă din Dorna Arini, de unde a luat 350 de euro, 20 de lei şi bunuri de peste 3.500 de lei.

Daniel Găinescu mai este suspectul principal în spargerea a cinci biserici din Câmpulung Moldovenesc şi alte două din Frasin, acolo de unde lua banii pe care-i găsea în cutia milei.

Având în vedere tot trecutul lui Găinescu, dar şi probele adunate, poliţiştii au sperat că-l vor vedea din nou după gratii.

Nu acelaşi lucru au considerat magistraţii de la Judecătoria Vatra Dornei, care l-au lăsat în libertate după ce Daniel Găinescu şi-a luat angajamentul că va restitui prejudiciul de aproximativ 8.000 de lei rezultat din furturile probate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăsat în libertate după ce a spart nouă biserici, o şcoală şi trei case.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Lăsat în libertate după ce a spart nouă biserici, o şcoală şi trei case4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei