Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Cadariu: „Încep să se vadă efectele alocărilor dezechilibrate de fonduri făcute de fostul Guvern”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat, în cursul zilei de ieri, că o mare parte dintre primăriile sucevene se confruntă cu probleme de ordin financiar, motivul fiind alocarea dezechilibrată a fondurilor de către fosta guvernare, în cursul anului 2008.

Cadariu a precizat că mai multe primării se află în situaţia de a nu mai putea funcţiona, atât din cauza lipsei de fonduri, cât şi a modului în care au folosit banii primiţi de la Guvern.

„Acum încep să se vadă efectele alocării dezechilibrate de fonduri făcute de fostul Guvern. Şi avem în vedere aici o hotărâre de Guvern, din luna octombrie 2008, prin care s-au alocat fonduri la 73 din cele 114 de primării din judeţ, dar şi repartizarea sumelor din TVA făcută la începutul anului 2008 fără aplicarea formulei de calcul prevăzută de lege”, a spus Cadariu.

În acelaşi timp, el a arătat că probleme financiare mari se înregistrează la cinci dintre primăriile care beneficiază de investiţii prin intermediul proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu”.

 

„Unele primării nu şi-au gestionat corespunzător fondurile”

Daniel Cadariu a spus că aceste primării au plătit dobânzile pentru semestrul al doilea al anului 2008 aferente creditului contractat pentru implementarea proiectului, sume care au fost asigurate din resursele financiare aferente primului semestru din anul 2009.

Vicepreşedintele CJ Suceava a spus că cele mai mari sume au fost achitate de primăriile din Siret – 3,5 milioane de lei, Rădăuţi – 2,1 milioane de lei, Câmpulung Moldovenesc – 2,1 milioane de lei, Gura Humorului – 1,7 milioane de lei şi Vatra Dornei – 1,6 milioane de lei.

„Unele primării, care au plătit dobânzi la creditul contractat pentru proiectul <Utilităţi şi mediu>, nu şi-au gestionat corespunzător fondurile primite de la Guvern pentru cheltuieli curente şi de capital. Asta în condiţiile în care primăriile au fost avertizate de Consiliul Judeţean că se apropie data la care vor trebui să plătească aceste dobânzi. Mai mult, un alt lucru extrem de grav este că în luna iulie 2009, primăriile vor trebui să plătească o nouă rată din dobândă, care are aproximativ aceeaşi valoare ca cea achitată acum”, a declarat Cadariu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că a înaintat deja o adresă către Ministerul Finanţelor prin care se explică situaţia primăriilor din judeţ, în vederea găsirii unei soluţii pentru a scoate administraţiile locale sucevene din criză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu: „Încep să se vadă efectele alocărilor dezechilibrate de fonduri făcute de fostul Guvern”.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu: „Încep să se vadă efectele alocărilor dezechilibrate de fonduri făcute de fostul Guvern”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei