Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Jocul destinului:

Flutur şi Mîrza, aliaţi sub „basca lui Iliescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Decizia Comitetului executiv al PSD de a începe negocierile cu PD-L pentru formarea Guvernului a fost primită cu satisfacţie de liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, şi fără comentarii de cel al PD-L, Gheorghe Flutur.

Adversitatea dintre cei doi durează de ani buni şi nu de puţine ori atacurile reciproce au depăşit tărâmul politic şi s-au extins în plan personal, plasându-i pe poziţii care au tăiat calea oricărui dialog.

În perioada în care Gheorghe Flutur a fost senator, nu a pierdut nici o ocazie de a-l ataca pe Gavril Mîrza, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, iar răspunsul acestuia din urmă a fost de pe aceleaşi poziţii. Acum rolurile s-au inversat, Mîrza este senator şi Flutur preşedinte al CJ, numai că de această dată se prefigurează că vor fi de aceeaşi parte a baricadei, partidele lor negociind pentru formarea guvernului.

După decizia de aseară a PSD, de a intra la guvernare alături de PD-L, Gheorghe Flutur a refuzat orice comentariu vizavi de guvernarea împreună cu „baciul penal”, cu „gaşca de dinozauri comunişti”, cu un „PSD nereformat, plin de corupţi” strânşi „sub basca lui Ion Iliescu”, aşa cum i-a acuzat, de altfel, pe liberali că au făcut în ultimii doi ani.

De cealaltă parte, Gavril Mîrza merge de bună voie la „dictatorul Flutur Gheorghe”, la „ucigaşul găinilor din România”, „ruşinea sucevenilor”, „patronul nelegiuirilor” etc.

Ieri, Mîrza a apreciat că lui Gheorghe Flutur „i-a devenit dragă basca lui Ion Iliescu”. „A vorbit atâta de basca lui Iliescu încât i-a dat Dumnezeu una”, a declarat liderul PSD Suceava.

 

PSD pretinde guvernare fără Stolojan şi UDMR

Mîrza a mai spus că la nivelul Comitetului executiv al PSD s-a stabilit cadrul negocierilor cu PD-L, printre care excluderea UDMR de la guvernare, includerea prevederilor sociale şi a celor pe agricultură din programul PSD în programul de guvernare şi repartiţia funcţiilor de conducere de la Camera Deputaţilor şi Senat.

„Se negociază totul, inclusiv premierul, dar nu îl acceptăm prim-ministru pe Theodor Stolojan. La ministere nu avem pretenţii speciale, poate doar cel de Finanţe”, a spus Gavril Mîrza.

Un alt lider al PSD Suceava, prim-vicepreşedintele Cătălin Nechifor, şi-a exprimat speranţa că guvernarea PSD-PD-L va fi una bazată pe respect reciproc şi pe respectarea înţelegerilor din protocolul de guvernare.

„Cele două partide însumează peste 70 la sută din mandate, ceea ce înseamnă o majoritate stabilă, care dă posibilitatea unei guvernări fluide. Pentru ţară este o variantă bună, pentru PSD nu este neapărat cea mai bună conjunctură, pentru că ni se diminuează şansele de a prelua în 2009 preşedinţia României”, a declarat Nechifor.

Acesta a mai spus că o astfel de formulă de guvernare este un exemplu că partidele pot fi responsabile şi pot pune interesul naţional înaintea interesului propriu.

Atât PSD, cât şi PD-L vor avea dificultăţi în a convinge, însă, sucevenii de adevărul acestei motivaţii deoarece în ultimii 8 ani, în judeţul nostru, atât unul, cât şi celălalt au cerut voturile nu atât pentru propriile lor programe, cât pentru uciderea politică a adversarului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur şi Mîrza, aliaţi sub „basca lui Iliescu”.
 Vizualizări articol: 2653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Flutur şi Mîrza, aliaţi sub „basca lui Iliescu”2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmm trimis de
( 9 dec 2008, 15:45:08
Da
2.   Pcat !!! trimis de
( 9 dec 2008, 17:48:04
Asteptam o alta formula de guvernare, dar nu noi decidem .
3.   INAPOI LA PCR. trimis de
( 9 dec 2008, 23:46:18
FOARTE BINE GUVERNANTII LUI PESTE. NOI DAM VOTURI IAR VOI VA STERGETI UNDEVA CU ELE. nu este nimica vine votul pentru basescu - ATUNCI SA VEZI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei